Meldingen
Alles wissen

verhouding methanol / ethanol

Pagina 2 / 2

Kees22
Berichten: 1267
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

@Gompie: dank je. Leuk om die drie kolommen rechts te zien. Jammer dat ethanol er niet bij staat. Zesduizend liter van die bepaalde drank om de LD50 voor methanol te bereiken. (LD50 is de dosis waarbij 50 % (= de helft) van de innemers overlijdt.)

Even opgezocht: LD50 (rat) voor ethanol is 7.060 mg/kg lichaamsgewicht. Dus 494,200 gram per slanke man van 70 kg. In 1 liter van 40 vol-% zit 320 gr ethanol, zodat er  1,5 liters nodig zijn om de helft van de drinkers te doden. Dat kan wel uitkomen, afgaande op krantenberichten.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9988
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Methanol raak je NOOIT helemaal kwijt bij stoken omdat het zich bind aan andere stoffen .
Je kunt alleen door toevoegingen vertragen Bij voorstoken waardoor je het percentage methanol kunt verlagen .
Alleen de " vrije " methyl reduceert.
Bij rauwe suikerriet gebruiken voor rum of alcohol is er methanol.
De Melasse of rietsuiker die je hier koopt is bewerkt als suiker en daarbij is door kook processen nagenoeg percentage methanol nihil .
methanol percentage's of aanwezigheid kun je daarin zelf testen .
Methanol aan oppervlakte is i.d.d. onzin . De oplosbaarheid en binding zorgt dat er altijd methyl en door binden aan zuren methylacetaat aanwezig blijft .
Hoeveelheiden zijn dusdanig dat volwassen gezonde mensen dit niet schaad .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

We maken ons daar een beetje te druk over,komt door de verhalen in de media.ik stook druiven,daar zitten nog steeltjes aan het grove haal ik er uit.ik laat de ketel met 80 ltr pulp open staan als het ongeveer 5 min.heeft gedampt dan gaat hij dicht.voorloop gooi ik ongeveer drie borrelglaasjes weg.ik durf zo rustig pruimen met pitten te stoken.in Roemenie stook ik zo ook abrikozen met pit.dus maak je niet te gek.

Beantwoorden
Berichten: 1
(@lavie)
New Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Bij twijfel kan je langsgaan bij een unif/hoge school. Die zijn meestal in het bezit van een gaschromatograaf. Hier kan je perfect het % methanol berekenen. En idd Robbert in iedere gedestilleerde drank zit er een % methanol maar niet schadelijk

Ik maak me minder zorgen over de steeltjes/pitten maar meer over de destillatietemperatuur, als je dit niet onder controle kan houden zou ik me wel zorgen maken. De boodschap is een goedwerkende ketel aankopen...

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9988
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Een goed werkende ketel is zeker belangrijk maar het is niet de ketel die de drank maakt maar degene die achter de ketel staat .
met de juiste vaardigheid kun je zelfs met een omgebouwe pispot pefecte dranken maken .
Tegenwoordig zijn er diverse ketels met allerlei electronische gadgets , met allerlei leuke apps. Voor op telefoon . Voor een leek ziet het er leuk en proffesioneel uit maar vaak zijn dat is misleidend.
Het beheersen van temperatuur is inderdaad een essentieel deel in het distilleren.
Maar is niet met een standaard sensor met vaste instellingen gelijk goed

Er zijn veel variabelen waarop je meteen moet kunnen inspelen .
de warmte toevoer moet direct reageren wanneer bijgesteld .

een beginneling of iemand met weinig of onvoldoende kennis zal met een dure ketel staan te knoeien en bagger blijven maken terwijl iemand met vaardigheid zelf met een oude antieke oostblok ketel of Afrikaanse aardewerk distilleer potje perfecte dranken maakt.
en inderdaad de gaschromatograaf kan de kwaliteit aantonen .
Maar ook die waardes vertellen meer over de vaardigheden waar mee is gewerkt dan op wat voor ketel het is gestookt .

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?