Meldingen
Alles wissen

Zwavel stress!

Pagina 2 / 2

Robbert
Berichten: 9957
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

kleurstoffen , smaakversterkers , stabilisators .
O.a. Om te zorgen dat suikers opgelost blijven en niet uitkristalliseren worden ook stabilisators gebruikt .

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2690
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Nou met alle E nummers is bij mij "als gevoelig mannetje" de toilet de beste vriend. Ben benieuwd als ik straks mijn bourbon en gin heb hoe dat gaat.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Denk goed,en als je vaak de wc moet bezoeken uien regelen de stoelgang,en kanneel stopt ook.

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Nog groene bananen verstoppen, als ze zwart worden laxeren ze.
Zit wel zwavel in banaan...maar ook stofjes die je hersenen een plezier doen.
Wel slecht van die distilleerderij om te doen of een hobbyist vergif maakt.
Willempy, Robbert heeft ons weer gerustgesteld. Thankx man!

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9957
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als mensen gewoon denken om hygiëne aan hun ketels en normale producten gebruiken .
Niet kliko sooi en kadavers gebruiken .
Geen synthetisch troep gebruiken of met onbekende herkomst !
Is er niets om druk over te maken .
Gewoon nuchter nadenken blijven .
Niet belachelijke " spookverhalen "en "mythe" gelijk aannemen .
Overheden en producenten zullen deze altijd in leven houden zodat ze weinig concurrentie of financieel nadeel hebben .

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3166
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Kleine toevoeging omtrent het Smartstill verhaal. Ik heb hier zelf ook over nagedacht en een aantal bronnen leveren wat interessante ideeën.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1002/j.2050-0416.2011.tb00450.x

Hier bijvoorbeeld wordt gekeken naar de invloed van de plaatsing van het koper op de reductie van zwavelhoudende componenten. Na het lezen van dit stukje is mijn voorkeur om de Smartstill vol te proppen met koperen zadels (of fittingen) in de vloeistof.

Wel suggereert dit artikel dat je het koper een paar keer moet gebruiken voordat het actief wordt.

Zwavelhoudende componenten zijn geen pure zwavel, het is dus niet alsof je drinkt uit een van de poelen uit de onderwereld. Dimethyl trisulfide wordt aangehaald als een van degene die je het meeste merkt qua smaak en reuk.  Dit spul heb ik vroeger bij het destilleren van van 2-propanol gebruikt als entrainer (breken van de azeotroop en niet zo spannend voor dit verhaal). De   geur die je associeert ermee (en smaak) heeft van grasachtig, knoflookachtig tot brusselse spruitjes. Proef je niks geks in je drankjes dan zal de hoeveelheid echt meevallen. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Veel drank word verkocht met karamel,voor de kleur en smaak.maar daar moet ook stabilisater in zo dat de caramel niet naar de bodem zakt.dat noemen ze ook nog wisky.dus koppijn.

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3166
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Klopt, regelgeving technisch mogen stokerijen in Schotland dat als toevoeging doen, op Islay is de enige die dat doet Bowmore (foei!), op de flessen staat dat vermeld als E150 Farbstoffe Karamell

E150 Karamel, Suikerkleur

Bereiding/oorsprong:
Complex mengsel van bruine kleurstoffen, gevormd door het droog verhitten van suiker in aanwezigheid van base (E150a), ammonia (E150c), base en sulfiet (E150b) of ammonia en sulfiet (E150d).
Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9957
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Het gebruik van koper is zeker beneficiair ! maar het niet gebruiken geeft bij normale omstandigheden geen nadelen ten gevolge van gezondheid .
zwavel komt in diverse vormen voor en ook diverse bindingen .
inderdaad wanneer je iets proeft kunnen diverse oorzaken zijn .
Zwavelzuur , zwavelwaterstof ,Dimethyl trisulfide aanwezigheid zijn inderdaad meest voorkomende .Wanneer de drank niet meer drinkbaar is zijn de normen nog ruim onder veilig .
Het heeft geen zin om er een heksen jacht van te maken .

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3166
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Daar sluit ik me helemaal bij aan, heksenjachten zijn sowieso ietwat gedateerd.

Vraag is ook wie de rondleiding gegeven heeft, op Islay heb ik een tweetal gidsen gehad die dingen vertelden die niet geheel kloppen (heb een achtergrond in chemische technologie en weet wat dingetjes over soortgelijke processen). Als het iemand is geweest die zelf doet stoken vind ik het een beetje vreemd.

Beantwoorden
Berichten: 68
(@freek)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Kijkend dat koper voordeel heeft, waar kun je het beste koper gebruiken in een RvS opstelling. Ik zat aan de volgende 2 opties te denken:
1. Koper in de kolom, nadeel hoger alcohol percentage maar wel alles als gas door de koper mesh
2. Koper na de bocht, voordeel lager alcohol percentage maar niet alles als gas er door heen.
Vraag is dus eigenlijk, om te werken moet de alcohol als gas zijn blootgesteld aan het koper of mag het ook als vloeistof.(wanneer als vloeistof kun je de drank dan ook gewoon over koper gieten ?).

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9957
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Het gaat niet om het koper maar om de oxidatie van koper .
een hele opstelling mag van koper zijn maar brug ( bocht ) en koeler moet rein zijn . deze mogen geen oxides bevatten .
De plaats waar het oxideren beneficiair werkt aan de distillatie is het deel waar de damp langs strijkt richting de brug . Dus dat is deel van ketel boven vloeistof niveau , kolom of helm . tot het punt dat damp " drempel " naar brug overgaat .
Een koeler en brug van koper word ook wel vertint aan binnenzijde .

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?