Forum antwoorden aangemaakt

RE: Tijd tussen ‘einde gisting’ en stoken

Mijn ervaring is dat 1 a 2 weken niks uitmaakt. Een rum wash uit zichzelf laten klaren duur al een week. Oxidatie zou ik idd proberen te voor komen. Overhevelen zou ik daarom mee oppassen. 2 weken op ...

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Kruiden / ingrediënten voor Mede

Ik heb een heel zoete mede gemaakt. Deze post inspireerde me een glaasje te proeven met een scheutje van een tijm maceraat. Ik moet zeggen een fijne combi. Al heb je ook een beetje het idee Natterman ...

In forum Bieren en wijnen

6 jaar geleden
RE: Rum van melasse stoken

Ik gok dat dit de temp van het koelwater is.

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Rozenbottels?

Ja heerlijk mijmeren zo op deze warme dag.

In forum Recepten

6 jaar geleden
RE: Rozenbottels?

Nog even een filmpje voor de nostalgie dan.

In forum Recepten

6 jaar geleden
RE: gisting wil niet op gang komen

Als ik goed kijk staat zijn hydrometer op 1005. Dit is voor een onverdunde pruimenprut behoorlijk laag. Ook ging de aansteker uit. maw CO2 aanwezig en dus vergisting. Het smaakt een beetje zurig. Wede...

In forum Gist vragen

6 jaar geleden
RE: Een idee voor paar kilo gesuikerde gember?

koppig drankje die vriezer variant he. 1 glaasje is genoeg. Galanga word ook wel laos genoemd. is misschien bekender. lijkt op gember maar is wat minder peperig en meer tja meer smaak. kruidiger/ rond...

In forum Recepten

6 jaar geleden
RE: Een idee voor paar kilo gesuikerde gember?

Heb zelf een heerlijk frisse cider van gember, galanga, citroen, citroengras en -blad gemaakt. was wel is waar verse gember en suiker. Heerlijk verfrissend.

In forum Recepten

6 jaar geleden
RE: Pas op.

Murmillo, je helm is gevonden. lag nog in pompeii

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: rietsuiker melasse behoefte

Het zijn in middels 6 pino bofkippen. Ik ga dus nog ff door met proosten op het nieuwe leven.

In forum Vraag en aanbod

6 jaar geleden
RE: rietsuiker melasse behoefte

Daar wacht ik nog ff mee. Bak eerst wel een eitje. ;-). Proost voor straks alvast.

In forum Vraag en aanbod

6 jaar geleden
RE: rietsuiker melasse behoefte

De eerste Pino is vanochtend vroeg geboren. 🙂

In forum Vraag en aanbod

6 jaar geleden
RE: rum: welke chips?

Hier noemt hij de C en F. Geweldige kerel is dit.

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Ketel prijzen.

Deze was het paolo.

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: rietsuiker melasse behoefte

Dat was een leuke verrassing. Heb naast het zwarte goud ook eitjes gehad. Die liggen nu bij 37,5 graad onder de elektrische kip. Hartelijk dank Pino en ega. proost op het nieuwe rum jaar.

In forum Vraag en aanbod

6 jaar geleden
Pagina 4 / 14