Forum antwoorden aangemaakt

RE: Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?

@drankdier oh wat gaaf, dank je wel, bedankt voor de info! Ik stook in mijn Grainfather G30 waarmee ik heel nauwkeurig vermogen en temperatuur kan regelen. Dat kan ik de 2e stook heel voorzichtig doen...

In forum Gist vragen

1 jaar geleden
RE: Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?

@drankdier 1,5 stook, hoe doe je dat?

In forum Gist vragen

1 jaar geleden
RE: Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?

@drankdier Ja, als ik alleen sugerwashes zou maken dan zou ik ook een reflux gebruiken.Zo nu en dan waag ik me ook eens aan een whisky en dan is een potstill wat authentieker. Met een potstill en die ...

In forum Gist vragen

1 jaar geleden
RE: Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?

@daeno79 Oh gaaf. Ziet er goed uit Ik moet ook maar eens een tilt overwegen 😉

In forum Gist vragen

1 jaar geleden
RE: Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?

@drankdier Ik stook niet met een reflux en ook niet meer dan 2 keer (striprun & spiritrun).Gaat ook prima

In forum Gist vragen

1 jaar geleden
RE: Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?

@daeno79 In tegenstelling tot wat er op de verpakking staat, doet de pure er 2-3 weken over voordat deze helemaal uitgegist is. Ik vergist het in een temperatuurgecontroleerd vergistingsvat (Grainfath...

In forum Gist vragen

1 jaar geleden
RE: Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?

@lemmy Ik gebruikte voor mijn eerste brouwsels Turbo Classic. Werkt inderdaad zeer snel.Nu heb ik een keer de Pure Turbo gebruikt en die heeft nauwelijks bijsmaakjes/geurtjes.En een behoorlijk grotere...

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@haak Ik bottel het in blanke bierflesjes met een kroonkurk er op. De hoeveelheid suiker die ik bij bier gebruik varieert van 5 (sommige ales) tot 10 (Belgische en Weizen). Dat wil prima.

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@rumo @haak nee haak vroeg naar mijn recept voor prosecco. Die is van druiven. De cider maakte ik meestal met Mangrove Jack pakketten. Die vind ik behoorlijk goed. Die maken hun concentraat niet door ...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@haak ik heb een droge witte gemaakt van het druivenconcentraat van stookwinkel en de kitzinger reinhefe gist, ook van stookwinkel. Deze zou mooi droog moeten uitvergisten. Als deze helemaal uitvergis...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

Ik heb nu een aantal jaren achter elkaar cider (voor de wederhelft) gebrouwen. Ze heeft helaas mijn APA en gin ook “ontdekt” dus moet ik er tegenaan 😉. Dit jaar voor het eerst geen cider maar ...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
RE: Hoe verwerk je eiken snippers?

@robbert ik heb houtsnippers van stookwinkel gebruikt dus die laat ik eerst even buiten beschouwing. Ik heb inderdaad gewoon kraanwater gebruikt. Suikers? Ik vraag me af of die in het destilaat kunnen...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Hoe verwerk je eiken snippers?

Update: ik had alles gefilterd door een koffiefilter. Daarna was het beslist “schoon”. Nu ontstaan echter weer precies dezelfde bruine vlokjes en het laagje aanslag onderin de fles. wat zou het nu ku...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Hoe verwerk je eiken snippers?

@alchemist oh dat is inderdaad ook een goed idee. En ik ging ervan uit dat nietjes van koper zijn maar dat hoeft natuurlijk niet. Ik moet nog even wennen aan filteren. Als ik bier brouw dan laat ik he...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Hoe verwerk je eiken snippers?

Ik denk dat ik een oplossing weet. Ik heb de whisky nu over een koffiefilter gefilterd en dat werkt prima. De volgende keer doe ik de snippers in een koffiefilter en die niet ik dicht en dan in de whi...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
Pagina 1 / 2