-
Arjen antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@drankdier oh wat gaaf, dank je wel, bedankt voor de info!
Ik stook in mijn Grainfather G30 waarmee ik heel nauwkeurig vermogen en temperatuur kan regelen. Dat kan ik de 2e stook heel voorzichtig doen. -
Arjen antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@drankdier 1,5 stook, hoe doe je dat?
-
Arjen antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@drankdier Ja, als ik alleen sugerwashes zou maken dan zou ik ook een reflux gebruiken.Zo nu en dan waag ik me ook eens aan een whisky en dan is een potstill wat authentieker. Met een potstill en die turbo pure… Meer lezen»
-
Arjen antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@daeno79 Oh gaaf. Ziet er goed uit Ik moet ook maar eens een tilt overwegen 😉
-
Arjen antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@drankdier Ik stook niet met een reflux en ook niet meer dan 2 keer (striprun & spiritrun).Gaat ook prima
-
Arjen antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@daeno79 In tegenstelling tot wat er op de verpakking staat, doet de pure er 2-3 weken over voordat deze helemaal uitgegist is. Ik vergist het in een temperatuurgecontroleerd vergistingsvat (Grainfather) zodat ik de temperatuur constant kan houden. Bij het stoken… Meer lezen»
-
Arjen antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@lemmy Ik gebruikte voor mijn eerste brouwsels Turbo Classic. Werkt inderdaad zeer snel.Nu heb ik een keer de Pure Turbo gebruikt en die heeft nauwelijks bijsmaakjes/geurtjes.En een behoorlijk grotere opbrengst.Gaat overigens wel een stuk langzamer maar dat heb ik er… Meer lezen»
-
Arjen antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@haak Ik bottel het in blanke bierflesjes met een kroonkurk er op. De hoeveelheid suiker die ik bij bier gebruik varieert van 5 (sommige ales) tot 10 (Belgische en Weizen). Dat wil prima.
-
Arjen antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 jaar, 9 maanden geleden
-
Arjen antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@haak ik heb een droge witte gemaakt van het druivenconcentraat van stookwinkel en de kitzinger reinhefe gist, ook van stookwinkel. Deze zou mooi droog moeten uitvergisten. Als deze helemaal uitvergist is dan meng ikmhet met ongeveer 8-9 gram suiker per… Meer lezen»
-
Arjen vind forumbericht "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – leuk 1 jaar, 9 maanden geleden
-
Arjen vind forumbericht "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – leuk 1 jaar, 9 maanden geleden
-
Arjen antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 jaar, 9 maanden geleden
Ik heb nu een aantal jaren achter elkaar cider (voor de wederhelft) gebrouwen. Ze heeft helaas mijn APA en gin ook “ontdekt” dus moet ik er tegenaan 😉. Dit jaar voor het geen cider maar probeer ik een prosecco (ook… Meer lezen»
-
Arjen antwoordde op het onderwerp "Hoe verwerk je eiken snippers?" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@robbert ik heb houtsnippers van stookwinkel gebruikt dus die laat ik eerst even buiten beschouwing. Ik heb inderdaad gewoon kraanwater gebruikt. Suikers? Ik vraag me af of die in het destilaat kunnen zitten. Mineralen zou dus kunnen. De vlokjes zijn… Meer lezen»
-
Arjen antwoordde op het onderwerp "Hoe verwerk je eiken snippers?" – 1 jaar, 9 maanden geleden
Update:
ik had alles gefilterd door een koffiefilter. Daarna was het beslist “schoon”. Nu ontstaan echter weer precies dezelfde bruine vlokjes en het laagje aanslag onderin de fles. wat zou het nu kunnen zijn? -
Arjen antwoordde op het onderwerp "Hoe verwerk je eiken snippers?" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@alchemist oh dat is inderdaad ook een goed idee. En ik ging ervan uit dat nietjes van koper zijn maar dat hoeft natuurlijk niet. Ik moet nog even wennen aan filteren. Als ik bier brouw dan laat ik het wel… Meer lezen»
-
Arjen antwoordde op het onderwerp "Hoe verwerk je eiken snippers?" – 1 jaar, 9 maanden geleden
Ik denk dat ik een oplossing weet. Ik heb de whisky nu over een koffiefilter gefilterd en dat werkt prima. De volgende keer doe ik de snippers in een koffiefilter en die niet ik dicht en dan in de whisky.
-
Arjen antwoordde op het onderwerp "Hoe verwerk je eiken snippers?" – 1 jaar, 9 maanden geleden
Ik heb nu 3 keer gespoeld en laten uitlekken maar dat werkt niet goed.
1DC6B888-209B-4511-85ED-B027D4E152B8.jpeg -
Arjen antwoordde op het onderwerp "Hoe verwerk je eiken snippers?" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@robbert
Hoi Robbert, bedankt voor je antwoord. En dat spoelen ga ik de volgende keer zeker doen.
En bedankt voor je mooie filmpjes op Youtube. Daar haal ik ook veel info uit. -
Arjen antwoordde op het onderwerp "Hoe verwerk je eiken snippers?" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@alchemist Begrepen van de links. Geen probleem. Ik heb een mash gemaakt van uitsluitend whishymout en de snippers heb ik van de stookwinkel. Het alcoholpercentage bij de rijping met hout zat ongeveer op 60%. De aanslag laat zich het best… Meer lezen»
- Meer laden