Forum antwoorden aangemaakt
RE: Meer beginners vragen Nog even over die kippenmais en diervoeder mais. Ik zie een post van best lang geleden waar deze mais wordt aangeraden: Franse suikermais (GEEL) 20 Kg (moet je vooruit bestellen: De post is van ee... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Pure Liquid malt Extract Dank. Sorry, ik was vergeten te kijken op het forum op dit onderwerp. Ik ga het lezen. |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
Pure Liquid malt Extract Heeft iemand hier ervaring mee? Als ik het goed begrijp hoef je dus geen paar kilo mout te schroten, maar gewoon vloeibare malt extract toevoegen aan je mash. In diverse smaken te koop. Dank, grt A... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Wash wordt warm tijdens vergisten @robbert Dank weer voor je antwoord. Nog een vraag als dat mag. De sugar wash had ik met Turbo Gist gemaakt. Onderin de fermenteeremmer vond ik een dikke laag met bezinksel/sediment. Helemaal onderi... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Wash wordt warm tijdens vergisten De wash is inmiddels op kamertemperatuur en er komen de hele dag al geen bubbels meer uit. Uit nieuwsgierigheid de emmer open gemaakt. Rook niet verkeerd. Densiemeter er in en tot mij schrik verdween... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Foreshot, Heads, Hearts and Tails: altijd? @robbert Sorry, ik bedoel mout van gerst. Dus ik heb 6 kg aardappelen en 1,5 mout dat ik heb geschroot. Jodium test kleur niet meer blauw. Het goede nieuws is dat er nu heel voorzichtig een bubbeltj... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Meer beginners vragen @robbert Dank. Ik zie veel verschillende soorten mais te koop. Van heel goedkope mais die door veevoederbedrijven worden aangebonden tot biologische mais bij een molenwinkel. Je zou zeggen dat mais ma... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Foreshot, Heads, Hearts and Tails: altijd? OK, dank voor jullie antwoorden. Het wordt mij steeds duidelijker. Nou ja nog niet alles. Even off topic. Ik had vanmorgen een aardappel mash gemaakt 6 kg aardappelen en 1½ kg barley. Maar nu mee... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Foreshot, Heads, Hearts and Tails: altijd? Maar... de hamvraag is als je je reeds van foreshots, heads en tails hebt ontdaan bij je eerste run. Dan zitten er toch geen ongewilde stoffen meer in, immers die heb je bij de eerste run er uit gehaa... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
Foreshot, Heads, Hearts and Tails: altijd? Ik begrijp het principe van Foreshot, Heads, Hearts and Tails. Maar gaat dat altijd op? Zo zag ik in het Tiny project filmpje over absint maken dat daar geen rekening meer werd gehouden. Althans ik ... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Meer beginners vragen @alchemist Ik heb pilsmout gebruikt. |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Meer beginners vragen @robbert Er ging ergens toch iets niet goed. Ik denk met name met de verhouding mais / barley. Ik had net iets meer dan 2 kg mais en 600 gram barley. Maar nadat ik eerst de mais had gekookt, dat wil ... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Wash wordt warm tijdens vergisten Ja dat had ik gelezen, maar 30 gr leek mij wel erg warm. Nou we gaan het zien. Bedankt. |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Meer beginners vragen @robbert Spoelen? Ik was van plan "on the grain" te fermenteren. |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
Wash wordt warm tijdens vergisten Gisteren voor het eerst een sugar wash gemaakt. (1 kg suiker op 4,2 liter water, omgerekend van 2 lbs sugar per gallon). Turbo gist er bij op 22 graden. Maar na een dag zag ik dat de temperatuur van d... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |