Forum antwoorden aangemaakt

RE: Altijd een stripping run?

@alchemist Fijn, dank voor je antwoord. Ja whiskey of bourbon. Mijn voor whiskey bedoelde emmer lijkt nu klaar en die ga ik stoken. Op basis van de densiteit / SG lijkt er iets minder alcohol in te ...

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: Meer beginners vragen

@robbert @rumo Mooi onderwerp! Alleen die Bio Mais van de Appie is wel duur zeg. 4,50 euro de kilo....

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: Bourbon uit mais siroop

@alchemist Nee die is wel heel erg duur. 450 gram voor 4,29 euro (9,53 euro per liter). Die van Wang kost 5,70 voor 1,2 liter. (dus 4,75 euro per liter) Grote vraag is natuurlijk hoeveel mais heb je ...

In forum Recepten

1 jaar geleden
Altijd een stripping run?

Als het fermenteren klaar is, en er gestookt kan worden. Moet je dan altijd eerst een stripping run doen, dus alles stoken en bewaren inclusief foreshots, tails etc? En daarna weer naar 40 % brengen ...

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: Meer beginners vragen

Met mais blijft het natuurlijk wel allemaal wat lastig. Immers de meeste mais wordt helemaal niet als consumptie mais verbouwd maar als diervoeder. Snij mais versus suiker mais. Zie mijn eerdere post....

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: Meer beginners vragen

Kan je mais dan ook laten mouten? Ik dacht dat daar doorgaans gerst of haver voor wordt gebruikt. Jouw partij zal misschien oud zijn en daarom niet meer kiemen. Maar..... als je het schroot en gebru...

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: Bourbon uit mais siroop

@robbert OK, dank.

In forum Recepten

1 jaar geleden
Bourbon uit mais siroop

Ik zag een recept van Robbert over Bourbon maken uit mais siroop. Gewoon simpel de siroop oplossen in water, gist er bij. Dat is het. iemand hier ervaring mee? Screenshot-2023-12-30-at-20.20.07.png...

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: Vodka van aardappelen

Ik vind het wel een slim idee om de aardappelen in te vriezen. Maar mijn twee vriezers zitten vol met eten.... Ben ook benieuwd naar jouw resultaat. Ik zag op Youtube meerdere filmpjes voorbij komen ...

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: Geen alcohol na gisten

Ik ben ook een absolute beginner. Dus advies laat ik graag aan de ervaren stokers over zodat ik al meelezend er ook van leer. Maar wat mij opvalt is die 12 graden en bakkersgist. Ik denk dat 12 grad...

In forum Stooktips

1 jaar geleden
RE: Vodka van aardappelen

Wat toevallig. Ik heb met precies dezelfde 5 kg aardappelen ook mash gemaakt een paar dagen gelden. Voor het mouten heb ik een 500 gram gerstmout en 250 gram donkere barley (geschroot). gebruikt. Da...

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: Airstill newbee vragen

Bedoel je met Air Still deze?

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: Wash wordt warm tijdens vergisten

Dank. Maar mijn wash was niet helder, ik kreeg het ook niet voor elkaar om de wash over te hevelen zonder wat van het gist op de bodem opdwarrelde.

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: Meer beginners vragen

Maar vrijwel alle mais die in NL en B wordt geteeld is voedervoer. Voedermais of snijmais wordt vooral geteeld voor het zetmeel, dat energie moet aanleveren voor het vee. Dus het is onduidelijk waar ...

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: Wash wordt warm tijdens vergisten

Duidelijk. Moet je de wash of mash eigenlijk helder maken / klaren? Ik las ergens dat (gist)deeltjes stoken niet bevorderlijk voor de smaak. Of strip run en dan een pot still run zodat de smaak beter...

In forum Stookforum

1 jaar geleden
Pagina 3 / 5