Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Bazz

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Bazz

@bazz

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Bazz

    Bazz antwoordde op het onderwerp "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    Mezelf ook een vaatje druivenconcentraat cadeau gedaan, ben van plan na vergisting hier cognac van te maken. Ben van plan deze eerst aan te zuren, gezien bovenstaande reacties hopelijk levert me het een goede opbrengst op, vergisting zal ik ook…   Read more»

  • Profielfoto van Bazz

    Bazz antwoordde op het onderwerp "Lees dit eerst, de Thuis Distilleren Beginnersgids" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    2 maanden geleden mijn beginners opmerking gemaakt, momenteel diversen stook probeersels verder en zie daar heerlijke liters rum nochtans op vat om verder te rijpen, diversen liters suiker stooksels en druk bezig likeuren te maken, wat cognac gemaakt uit oude…   Read more»

  • Profielfoto van Bazz

    Bazz liked forum post "De evolutie van het Stookforum" – 3 jaren, 8 maanden geleden

  • Profielfoto van Bazz

    Bazz antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @wiliam bedankt ik leer inderdaad momenteel veel bij, vooral hier op dit forum is TOP.

  • Profielfoto van Bazz

    Bazz antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @rumo ik heb er ongeveer een half zakje gist ingedaan, na de eerste keer 1/3 zakje maar er gebeurde niks toen er wat meer in gedaan dus 1/2 zakje uiteindelijk. ik zie nu wat minder bubbeltjes ik wacht nog even…   Read more»

  • Profielfoto van Bazz

    Bazz antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @alchemist ik was me er van bewust dat de meting zo wie zo niet goed was gezien zaken gestart waren, het was 5 liter water 1,5 kg melasse en 1 kg bruine suiker. Dit was het recept zonder de bruine…   Read more»

  • Profielfoto van Bazz

    Bazz antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Na de diversen berichten en het prille begin gelezen te hebben, mezelf een refractometer cadeau gedaan. Sinds enkele dagen stijgen er wat belletjes op uit mijn gisting vat, de sg waarde is momenteel 1050 maar ik weet niet wat mijn…   Read more»

  • Profielfoto van Bazz

    Bazz liked forum post "Even voorstellen" – 3 jaren, 8 maanden geleden

  • Profielfoto van Bazz

    Bazz liked forum post "Even voorstellen" – 3 jaren, 8 maanden geleden

  • Profielfoto van Bazz

    Bazz liked forum post "Even voorstellen" – 3 jaren, 8 maanden geleden

  • Profielfoto van Bazz

    Bazz antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @alchemist TOP enorm bedankt !!

  • Profielfoto van Bazz

    Bazz antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @dirtbag heb de melasse verdunt met 5 liter water.
    daarnaast een gistemmer gekocht en een waterslot gemonteerd
    de emmer is wel groot voor de 5 liter welke ik erin heb zitten.
    Groet Bas 

  • Profielfoto van Bazz

    Bazz antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Hoi Robbert, Ach ja beginner hé, had wat gelezen dat dit weer zorgde voor een beter proces, wat de PH is geen flauw idee misschien hier een PH lakmoespapiertje voor halen, het gist was speciaal voor RUM turbo yeast for…   Read more»

  • Profielfoto van Bazz

    Bazz posted a new topic "Even voorstellen" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Even voorstellen ik ben Bas en woon aan de kust in het Noordelijkste puntje van ons land. Momenteel nog niks gestookt maar bezig om 5 liter suikerriet melasse voor te bereiden voor een rum stook. Het wil nog niet lukken…   Read more»

  • Profielfoto van Bazz

    Bazz antwoordde op het onderwerp "Lees dit eerst, de Thuis Distilleren Beginnersgids" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    Ben spiksplinter nieuw hier op het forum, en eerder het beginners boekje uit gelezen, ik ben Bas en beginner stoker heb een alambiek aangekocht welke ik nog moet gebruiken. Aan de hand met het boek “over drank” het recept voor…   Read more»

Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • RuMo

Nieuwste topics

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 1 dag geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 3 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 3 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens