Vond forum berichten leuk

RE: Vaatje inbranden

@bazz je moet wel ruimte geven. De middel hoepels moeten nog niet vast geslagen. Eerst alle hoepels op zijn plaats . Als in midden meer spanning staat zal uiteinden van duig ook moeilijker zetten.

In forum Stookforum

11 maanden geleden
RE: Vaatje inbranden

@henkie83 nat maken zet uit passen de ringen niet als ze al er niet om willen . Even in oven . Ringen erom en dan in het water.. Als een duig iets uitstaat van binnen even verhitten en buiten iet be...

In forum Stookforum

12 maanden geleden
RE: Vaatje inbranden

@bazz Ik was een jaartje geleden ook aan het klooien met die ringen, ze sprongen er steeds vanaf. Na 2 uur klooien dacht ik hé als ik het vat nat maak zal het hout vast stroever worden. En ja hoor 10 ...

In forum Stookforum

12 maanden geleden
RE: Vaatje inbranden

@bazz HAHA heel herkenbaar helaas.

In forum Stookforum

12 maanden geleden
RE: Vaatje inbranden

@bazz heb je top en bodem ring niet omgewisseld. ? Altijd ringen weer op zelfde plaats zetten. Waarschijnlijk heb je niet egaal gebrand. Dan is midden anders gekrompen dan top. Als je het vat zelf ...

In forum Stookforum

12 maanden geleden
RE: Vaatje inbranden

@bazz ik denk, als je de ringen heet maakt , ze uitzetten, dat schuift makkelijker, eenmaal op zijn plaats direct de ringen afkoelen afkoelen.

In forum Stookforum

12 maanden geleden
receptje gevonden snel fermenteren

snel gistende wodka Voor degenen die op zoek zijn naar een snelle fermentatie, levert een beetje tijd die tijdens de bereidingsfase wordt besteed enorme voordelen op bij het verkorten van de tijd voor...

In forum Recepten

12 maanden geleden
RE: Recept Kruskovac?

Ik heb ook een poging gedaan (bazz methode), ik heb conference peren gebruikt (steel en pitten eruit gehaald). De peren in kleine stukjes gesneden met schil (las overheen dat je deze moest schillen). ...

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Vorige week ben ik gestart met het vaker voeden van de gist, opgekweekt op ananasschil en rietsuikerstengel. Deze gist vanochtend met wat lauwwarm water, wat honing en wat suiker goed opgeklopt om zuu...

In forum Recepten

1 jaar geleden
Jenever

De laatste tijd ben ik bezig geweest met de historie van verscheidene dranken te bekijken, wat beter begrijpen hoe het zich over de jaren gevormd heeft tot het product wat we nu kennen. Jenever heeft ...

In forum Spirits

1 jaar geleden
RE: Vodka van aardappelen

@bazz gelukkig goed afgelopen al met al, is gewoon een leer momentje gebeurd je geen 2e keer

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: Vodka van aardappelen

@bazz Oei, dat is behoorlijk balen. Gelukkig heb je zelfs niks. Ik zag op Youtube een filmpje met twee rednecks die ook wodka van aardappelen maakten. Zag er allemaal heel simpel uit, maar ja...

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: Vodka van aardappelen

Wat toevallig. Ik heb met precies dezelfde 5 kg aardappelen ook mash gemaakt een paar dagen gelden. Voor het mouten heb ik een 500 gram gerstmout en 250 gram donkere barley (geschroot). gebruikt. Da...

In forum Recepten

1 jaar geleden
Troebel , zweem , nare geur , vieze lucht , verkleuring , bijsmaak, mogelijk enkele eerste oplossing

VERVUILING DOOR SCHUIMEN VAN KETEL OF OVERKOKEN . Schuimen komt door aanwezigheid van eiwit . Kooksteentjes , puimsteen stukjes in ketel zorgt dat er minder schuim gevormd wordt en voorkomt overkoken ...

In forum Stooktips

1 jaar geleden
RE: myvodkamaker

@stookje ik heb er een besteld duurt een 15 tot 20 werkdagen geven ze via de mail aan om de order te verwerken dus verwacht niks voor half oktober. wanneer hij binnen is of er ontwikkelingen zijn zal ...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
Pagina 2 / 6