Forum antwoorden aangemaakt
RE: Rum d'Agricole, Melasse of Panela @theresa Ik ga voor een spontane gisting, ik heb een gistingskast in mijn tuinhuisje moet zeggen dat ik normaliter wel gewoon gist gebruikt maar ik vind het weer een leuke uitdaging ben benieuwd naar ... |
In forum Recepten |
2 maanden geleden |
RE: Rum d'Agricole, Melasse of Panela Panella gekocht vraag me alleen af de opmerking "buiten bereik kinderen houden" bestemd is voor of na het stoken 🤨 Ga beginnen met 5 kg panella en houdt wat Robbert aangaf aan ben erg benieuwd... |
In forum Recepten |
2 maanden geleden |
RE: Rum d'Agricole, Melasse of Panela @robbert Met volle aandacht volg ik dit stukje, kun je wat meer in detail vertellen hoe je rum van panella maakt zoals, hoeveel kg panella, rauwe schil van een complete ananas hoeveel bananen, en zuur... |
In forum Recepten |
2 maanden geleden |
RE: Picon dus gedroogde sinaasappelschil laat ik maar even varen |
In forum Recepten |
4 maanden geleden |
RE: Picon @moonshiner79 Hmm niet zo mooi ik heb dit recept uit een boekje en wilde het zelf ook gaan maken niet met witte wijn, maar een hoger alcohol gehalte naast dat ik het oranje van de schil gebruik en nie... |
In forum Recepten |
4 maanden geleden |
RE: Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96% @handigehenkie zoals gezegd zelf nog niet gemaakt, smaken verschillen natuurlijk ook, dat is het mooie van onze hobby we kunnen dat zelf aanpassen of experimenteren om de lekkerste drankjes te epibrer... |
In forum Recepten |
5 maanden geleden |
RE: Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96% @handigehenkie ik vrees dat je deze online moet kopen, Google is je beste vriend in deze 🙂 |
In forum Recepten |
5 maanden geleden |
RE: Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96% Deze heb ik in mijn receptenboekje staan, zelf heb ik deze (nog) niet gemaakt. KRUIDEN BITTER Ingrediënten: 1 liter basis alcohol, jouw 93% zou ik verdunnen naar een lager alcohol percentage 4... |
In forum Recepten |
5 maanden geleden |
RE: Enthousiast geworden Welkom en succes alvast! |
In forum Stel je even voor... |
6 maanden geleden |
RE: Highlands - Dalwhinnie En weer wat bij geleerd TOP!! |
In forum Recepten |
6 maanden geleden |
Drank serie Eerdaags een kerst moment met een werk gerelateerde avond, en ik dacht laat ik voor de sterke drank zorgen, dus diversen dranken gemaakt. Zie foto van links naar rechts honing rum (recept black beards... |
In forum Het Café (praathuis) |
6 maanden geleden |
RE: Highlands - Dalwhinnie Dalwhinnie benoemd honing accenten en noterige smaken, vraag me dan af of deze toegevoegd zijn, daarnaast bevind de distilleerderij zich in een nationaal park dus mos dan wel struik heide smaken lijkt... |
In forum Recepten |
6 maanden geleden |
RE: Picon Deze heb ik in mijn recepten boekje staan De traditionele manier om het te bereiden bevat doorgaans: Sinaasappelschillen - ongeveer 50 gram gedroogd. Gentiaanwortel - ongeveer 30 gram. Kina (Cin... |
In forum Recepten |
7 maanden geleden |
RE: Mijn eerste poging @kayp Ik heb geen ervaring met dit soort ketels, voor een eerste stook gelijk witte wijn stoken best gedurfd, na aardig wat jaren stoken pas geleden een stuk of tien (gekregen) rode wijn gestookt hier... |
In forum Stookforum |
7 maanden geleden |
RE: nieuwe installatie maken voor calvados en gin Ik vind het een erg leuke vondst, toevallig heb ik ook de zelfde inmaak pot ketel, misschien ga ik daar ook zo,n helm op maken. Toentertijd gekocht om mijn Whisky masch een beetje op de juiste temprat... |
In forum Mijn installatie |
8 maanden geleden |