-
Berik vind forumbericht "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – leuk 2 jaren, 10 maanden geleden
-
Berik vind forumbericht "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – leuk 2 jaren, 10 maanden geleden
-
Berik vind forumbericht "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – leuk 2 jaren, 10 maanden geleden
-
Berik vind forumbericht "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – leuk 2 jaren, 10 maanden geleden
-
Berik antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@robbert wat is je streef SG?
-
Berik antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 2 jaren, 10 maanden geleden
Ik heb hier nog een dunder van m’n rum staan (ketel inhoud na ruwstook in pot gedaan en met doek afgedekt weggezet voor paar maanden). Zou het lekker zijn om wat toe te voegen aan de whisky mash voor een… Meer lezen»
-
Berik antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@robbert kijk dit zijn de serieuze gisten. De fermentis M1 of usw-6 zou ik wel eens willen proberen voor whisky. Helaas dat hij in zo’n grote verpakking zit die niet echt geschikt is voor een kleine hobby brouwer zoals ik…. Meer lezen»
-
Berik antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@robbert wat voor soort gist gebruik je voor een whisky beslag? Gewoon bakkersgist of een andere met een specifiekere smaak? Of maakt dat niet uit?
-
Berik vind forumbericht "Rum van enkel rietsuiker?" – leuk 3 jaren geleden
-
Berik antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren geleden
Ja ik weet idd dat waterslot activiteit niet alles zegt, daarom had ik er nog even in gekeken en zag nog sporadisch wat kleine belletjes naar boven komen. Ook het SG lijkt nog een beetje te zakken.
-
Berik antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren geleden
Bedankt Alchemist en Robbert! Het is goed om te weten dat tussen de 1015 en 1033 haalbaar moet zijn. Meten en/of stellen jullie tussendoor nog de pH of gaat dat doorgaans wel automatisch goed?
-
Berik antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren geleden
Btw ik was ongeduldig en heb van de turbobatch al 2 liter gedestilleerd toen er geen bubbels meer uitkwamen (had een vrije dag). De dunder heb ik bewaard en zit op SG 1058. Is het verstandig om deze weer terug bij… Meer lezen»
-
Berik antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren geleden
Zoals eerder gezegd is dit mijn eerste rum batch. Ik vroeg me af hoelang de vergisting doorgaans moet duren met een melasse wash? Ik heb 2 batches ingezet van een pure melasse wash (verdund tot een SG van 1090), eentje… Meer lezen»
-
Berik antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren geleden
@robbert Het is duidelijk dat je geen fan bent van levende dunder!:) Professionele kennis is natuurlijk altijd het beste, daar zijn we allemaal naar op zoek om een goed product te maken. Maar helaas is dat moeilijk te vinden op… Meer lezen»
-
Berik vind forumbericht "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – leuk 3 jaren geleden
-
Berik antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren geleden
@robbert Het blijven vasthouden van 60-65C bij het stoken is een goede tip dat ga ik doen!
-
Berik antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren geleden
@alchemist Dit lijkt me idd een goed begin om met melasse, gistvoeding, eierschalen en bakkersgist (en nu ik toch genoeg heb doe ik denk ik ook een kleine batch met de rum turbogist zonder gistvoeding). Bij het maken van… Meer lezen»
-
Berik antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren geleden
@alchemist Ik heb nog geen rum eerder gemaakt, ik dacht meteen te starten met het meest perfecte resultaat :). Dat is misschien niet reeel :). De smaken waar ik naar op zoek ben heb ik in mijn antwoord bij Robbert… Meer lezen»
-
Berik antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren geleden
@alchemist Ik heb nog geen rum eerder gemaakt, ik dacht meteen te starten met het meest perfecte resultaat :). Dat is misschien niet reeel :). De smaken waar ik naar op zoek ben heb ik in mijn antwoord bij Robbert… Meer lezen»
-
Berik antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren geleden
@robbert bedankt voor de zeer interesante uitgebreide info! Ik had dit specifieke verhaal over dunder gemist. Ik was in eerste instantie met name geïnteresseerd in het gebruik van een levende dunder, omdat ik hoorde dat de zuren die de bacterien… Meer lezen»
- Meer laden