Forum antwoorden aangemaakt

RE: Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje

@robbert wat is je streef SG?

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje

Ik heb hier nog een dunder van m'n rum staan (ketel inhoud na ruwstook in pot gedaan en met doek afgedekt weggezet voor paar maanden). Zou het lekker zijn om wat toe te voegen aan de whisky mash voor...

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje

@robbert kijk dit zijn de serieuze gisten. De fermentis M1 of usw-6 zou ik wel eens willen proberen voor whisky. Helaas dat hij in zo'n grote verpakking zit die niet echt geschikt is voor een kleine h...

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje

@robbert wat voor soort gist gebruik je voor een whisky beslag? Gewoon bakkersgist of een andere met een specifiekere smaak? Of maakt dat niet uit?

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum

Ja ik weet idd dat waterslot activiteit niet alles zegt, daarom had ik er nog even in gekeken en zag nog sporadisch wat kleine belletjes naar boven komen. Ook het SG lijkt nog een beetje te zakken.

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum

Bedankt Alchemist en Robbert! Het is goed om te weten dat tussen de 1015 en 1033 haalbaar moet zijn. Meten en/of stellen jullie tussendoor nog de pH of gaat dat doorgaans wel automatisch goed?

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum

Btw ik was ongeduldig en heb van de turbobatch al 2 liter gedestilleerd toen er geen bubbels meer uitkwamen (had een vrije dag). De dunder heb ik bewaard en zit op SG 1058. Is het verstandig om deze w...

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum

Zoals eerder gezegd is dit mijn eerste rum batch. Ik vroeg me af hoelang de vergisting doorgaans moet duren met een melasse wash? Ik heb 2 batches ingezet van een pure melasse wash (verdund tot een SG...

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum

@robbert Het is duidelijk dat je geen fan bent van levende dunder!:) Professionele kennis is natuurlijk altijd het beste, daar zijn we allemaal naar op zoek om een goed product te maken. Maar helaas i...

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum

@robbert Het blijven vasthouden van 60-65C bij het stoken is een goede tip dat ga ik doen!

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum

@alchemist Dit lijkt me idd een goed begin om met melasse, gistvoeding, eierschalen en bakkersgist (en nu ik toch genoeg heb doe ik denk ik ook een kleine batch met de rum turbogist zonder gistvoeding...

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum

@alchemist Ik heb nog geen rum eerder gemaakt, ik dacht meteen te starten met het meest perfecte resultaat :). Dat is misschien niet reeel :). De smaken waar ik naar op zoek ben heb ik in mijn antwoor...

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum

@alchemist Ik heb nog geen rum eerder gemaakt, ik dacht meteen te starten met het meest perfecte resultaat :). Dat is misschien niet reeel :). De smaken waar ik naar op zoek ben heb ik in mijn antwoor...

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum

@robbert bedankt voor de zeer interesante uitgebreide info! Ik had dit specifieke verhaal over dunder gemist. Ik was in eerste instantie met name geïnteresseerd in het gebruik van een levende dunder, ...

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum

Ik zat er ook aan te denken om bij de afgekoelde melassewash wat gist en yakult (voor de bacterieen die melkzuur maken om esters te vormen) te gooien en dit dan een paar weken te laten staan. Vervolge...

In forum Spirits

2 jaar geleden
Pagina 1 / 2