Vond forum berichten leuk

RE: Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje

@berik ik was wat aan experimenteren met verschillende gist geweest uit winkel in Jubbega . lallemand , angelyeast ,kveik ,uni brew , fermentis . De fermentis is toch wel as de red star het fijnst . u...

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje

@berik eigengist bewaar ik meestal in koelkast . Omdat je dan steeds deel gebruikt ( en weer aanvult kun je het paar jaar zo bewaren. Het kan ook inderdaad in vriezer . Maar als je planning maakt ...

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje

@berik ik kweek meestal mijn eigen gist op. Ja gist heeft meer invoed op smaakvorming dan men vaakt denkt . Bakkers gist is eigenlijk zelfde als een biergist. Deze kun je ook gebruiken inderdaad . E...

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje

@berik voor een Whiskey beslag min 1065 max 1080 . Ik kom bijna altijd na maischen ook al uit op 1070 . Dan laat ik het zo ..

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Rum van enkel rietsuiker?

@kingtb na je eerste overhaal laat je de ketel afkoelen . Hevel een deel van jou restanten af en vul de ketel bij met het destilaat van eeste overhaal. Stook dit met scheidingen van voor en naloop . ...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum

@berik sorry maar ik ben al 40 jaar bezig van de tijd voor allerlei filmpjes . Ik gebruik oude manuals en geen hobby boekjes van hobbyisten geschreven voor Hobbyisten en met 1000 filmpjes 1000 versch...

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum

@berik let op er zijn heel veel spookverhalen en onzin verhalen over dunder. Karbonades en afvalresten om een dunder te maken . Forum onzin Dunder is de restanten die overblijven na het destilati...

In forum Spirits

2 jaar geleden