Vond forum berichten leuk
RE: Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje @berik ik was wat aan experimenteren met verschillende gist geweest uit winkel in Jubbega . lallemand , angelyeast ,kveik ,uni brew , fermentis . De fermentis is toch wel as de red star het fijnst . u... |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |
RE: Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje @berik eigengist bewaar ik meestal in koelkast . Omdat je dan steeds deel gebruikt ( en weer aanvult kun je het paar jaar zo bewaren. Het kan ook inderdaad in vriezer . Maar als je planning maakt ... |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |
RE: Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje @berik ik kweek meestal mijn eigen gist op. Ja gist heeft meer invoed op smaakvorming dan men vaakt denkt . Bakkers gist is eigenlijk zelfde als een biergist. Deze kun je ook gebruiken inderdaad . E... |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |
RE: Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje @berik voor een Whiskey beslag min 1065 max 1080 . Ik kom bijna altijd na maischen ook al uit op 1070 . Dan laat ik het zo .. |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |
RE: Rum van enkel rietsuiker? @kingtb na je eerste overhaal laat je de ketel afkoelen . Hevel een deel van jou restanten af en vul de ketel bij met het destilaat van eeste overhaal. Stook dit met scheidingen van voor en naloop . ... |
In forum Stooktips |
2 jaar geleden |
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum @berik sorry maar ik ben al 40 jaar bezig van de tijd voor allerlei filmpjes . Ik gebruik oude manuals en geen hobby boekjes van hobbyisten geschreven voor Hobbyisten en met 1000 filmpjes 1000 versch... |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum @berik let op er zijn heel veel spookverhalen en onzin verhalen over dunder. Karbonades en afvalresten om een dunder te maken . Forum onzin Dunder is de restanten die overblijven na het destilati... |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |