-
DeWitteLinde antwoordde op het onderwerp "Onze eerste Hongaarse Palinka" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@bhakti welkom op dit top forum
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Onze eerste Hongaarse Palinka" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@bhakti hoeveelheid pitten altijd zo laag mogelijk houden .metanol en cyanide gehalte wil je zo laag mogelijk houden. !
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Onze eerste Hongaarse Palinka" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@bhakti welkom op dit forum, bron van tips en goede raad en leuke ideeen. Een mens leert van fouten maken maar eigenlijk nog meer van mensen die dezelfde fouten reeds gemaakt hebben. Zelf ben ik meer met gin en likeuren… Read more»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Onze eerste Hongaarse Palinka" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@bhakti @pikketanus even een reactie vanuit de bouwput. (Klussen van het huis) thnx voor de info. Ik zal btw ananas enz achterwege laten. :p
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Onze eerste Hongaarse Palinka" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@bhakti aroma verlies hoeft niet in een tweede overhaal . Je kunt zelfs in een 2e overhaal meer aroma krijgen door een met een secondair vat te stoken. Er zijn meerdere ketel type in gebruik immers de destilatie methode met… Read more»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Onze eerste Hongaarse Palinka" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@bhakti ik merk in smaakverschil voornamelijk de scherpte bij enkelvoudig gestookte, 2maal maakte het bij mij zoveel zachter. Heb gemerkt dat de fruitsmaak niet waarneembaar minder wordt, maar opbrengst wel iets ingeleverd. Voor de zachtheid vind ik het de moeite… Read more»
-
ruud1 antwoordde op het onderwerp "Onze eerste Hongaarse Palinka" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@bhakti
helemaal geweldig ik lees en kijk graag mee -
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Troebel destillaat." – 3 jaren, 10 maanden geleden
@bhakti met wegzetten geeft idd als bijkomend voordeel dat je drank ook weer wat ouder wordt. Persoonlijk ben ik niet van het forceren bij bv klaren of rijpen. Een simpele whisky durf ik wel versnelt te ‘verouderen’. 3u ongeveer fles… Read more»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Onze eerste Hongaarse Palinka" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@bhakti je mag dus alle vruchten vergisten en dan stoken en op 50% brengen? of ben ik nu te kort door de bocht? @pikketanus
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Onze eerste Hongaarse Palinka" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@bhakti wij hebben hier op bedrijf pruimen en appels . En nog wat frambozen . Op het land aardappels en graan . Wat uitval is en niet verkocht mag gaat in veevoer en ik bruk zelf het mooie eruit voor… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Troebel destillaat." – 3 jaren, 11 maanden geleden
@bhakti het is geen probleem op den duur bezinkt het . Het staat alleen niet mooi
Je kunt het proberen te filteren door een kAg keuken papier.
Maar sneller is met wat vislijm te klaren
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Onze eerste Hongaarse Palinka" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@bhakti daarom, kan alle kanten mee op 😎 de barrack is ook een superieure, mits goed gestookt, maar dat geldt voor veel balkan dranken. Ene huishouden neemt het scheiden wat nauwer dan de ander, dus verschillen zijn er zeker 🙂
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Onze eerste Hongaarse Palinka" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@bhakti hallo en welkom op forum . Ik hoop op de boomgaard dit jaar een goede oogst te krijgen . Ik heb Pluot en Victoria pruimenbomen . Ik stookte eerst met mijn t500 slivovitsj maar sinds dit weekend een nieuwe… Read more»
-
marcel1966 antwoordde op het onderwerp "Onze eerste Hongaarse Palinka" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@bhakti Allereerst welkom hier, Ook ik ben in Hongarije Somogy Kanya tegen een woonboerderij aangelopen, en ben daar nu voor het 3e jaar, bij ons in het dorp hebben we ook een goede palinka stoker, en mede door hem ben… Read more»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Onze eerste Hongaarse Palinka" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@bhakti leuk!!
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Onze eerste Hongaarse Palinka" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@bhakti welkom. Ik hoop dat je met al dat werk op je landgoed nog genoeg tijd heb voor een hobby(stoken). En als jij nog vragen of opmerkingen heb horen we het ook graag.