-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
@brenner het laten staan na vergisting is vragen om problemen als verzuring , daarnaast staan op dode gistcellen geeft snel een bijsmaak van zwavel waterstof. Na slechts enkele dagen kan dit al voordoen. Wil he na vergisten iets lang laten… Meer lezen»
-
De hobby stoker jeroen antwoordde op het onderwerp "wie weet eikenvaatjes te koop" – 6 maanden geleden
@brenner danke voor het bericht. Gevoels matig lijkt me de kwaliteit van tas niet helemaal hoe het hoort te zijn.
-
bluesmobiel antwoordde op het onderwerp "Eerste zelf bouwketel" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@brenner Waar zit die oud-ijzerboer in Zaandam?
Thanks! -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Messing koppeling stookwinkel ketel los kopen" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@brenner zo te zien is het een oude engelse pijpkoppeling . waarschjnlijk BSP draad. ook in scheelsbouw wel gebruikt .Even bij een werf vragen of buj bedrijf zoals exalto . Even draad opmeten ! Of als je een draaibankje hebt… Read more»
-
de Scheider antwoordde op het onderwerp "Messing koppeling stookwinkel ketel los kopen" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@brenner, de groothandel Gizom, Transportweg 30 te Veendam heeft deze driedelige koppelingen met konische afdichting. Ik weet niet, of deze groothandel een enkele koppeling met je gewenste diameter, aan particulieren verkoopt, maar je kunt het proberen. Lukt dit niet, kun… Read more»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Messing koppeling stookwinkel ketel los kopen" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@brenner
Ik zou eens gaan vragen bij een (oude)installateur,
volgens mij zaten zulk soort koppelingen ook aan de gaskachels.
groet, @ndré -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@brenner Dan zul je nog even geduld moeten hebben 😉
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@brenner Giststarter gemaakt door vooraf voedingsbodem te “maischen” in de oven met fijngemalen mout, mineralen tabletten en p.H. correctie. Toen een 3tal zakjes French Saison gist (specifiek gekozen voor de Islay stijl) gebruikt voor de giststarter en lucht erin blijven… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@brenner Ik heb hier ook over nagedacht in het verleden, ik denk dat met kleine volumes, gebrek aan wilde bacterien en wat andere dingen maakt t wat moeilijker. Ik heb laatst een Whisky anderhalve week laten vergisten (ipv 3 a… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@brenner Wat Erik en Robbert aanhalen klopt, maar ook is het verschil tussen een hobbyist en een commerciële destilleerderij wat meer dan alleen een maischschema. Het mout wat gebruikt wordt is meer afgestemd op destilleren dan wat menig hobbyist… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@brenner hangt ook samen met samenstelling van beslag.
Gebruikt men voornameljk gerst dan gebruikt men minder stappen Wanneer meer rogge en haver wordt gebruikt zal men meer stappen moeten maishen . -
munckerik antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@brenner werkt in de hobbysfeer ook prima.
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Kalksoorten en hun toepassing" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@brenner Enkele van de meest voorkomende gebruiksvormen zijn: Calciumcarbonaat , klaren , ontzuren , Ph regelen verhoogt ph / verlaagt zuurtegraad .Hulpstof bij strippen . Kookvertraging , helpt om zuiverder en hoger alcoholpercentage te krijgen . Diverse correcties in smaak… Lees meer»