Forum antwoorden aangemaakt

RE: 1e whisky

Een derde van je stookwijn is 33% alcohol. Die 32% is precies een derde van 96% (pure alcohol bij gewone druk) Ik stook (nog niet zo lang) met alambiek en zit vaak tussen de 28 en 35%. Resultaat is na...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

@ markb, las ik nou laatst dat je het verschil nou nog niet kon merken met je nieuwe Ultrasonic ? Had je de snippers ervoor al ingedaan of tijdens het ultrasone proces. @ ReneR, heeft het zin om dit p...

In forum Mijn installatie

7 jaar geleden
RE: 1e whisky

Mooi om te lezen dat er resultaat is. Heb je het scheiden voornamelijk in drie delen gedaan of toch meer fracties bewaard? Ook ben ik wel benieuwd of je de (peated whisk) moutsmaak herkende in de hea...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: verschil in gistsoorten?

Niet dat ik erg veel ervaring heb maar het praktische speelt ook een rol zoals Gompie ook zegt: Flocculatie, alcoholtollerantie, vergistingstemperatuur en estervorming bijvoorbeeld. De meadgist van Ma...

In forum Gist vragen

7 jaar geleden
RE: 1e whisky

Goed om te weten, ik weet dat destilleerderijen hun keuze voornamelijk baseren op het rendement van de mout. (Laag eiwit,hoog diastatisch vermogen). Grain whisk(e)y destilleerderijen gebruiken voor de...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: zonne destilatie

Het gebruik van de zon als warmtebron als verwarming is efficient maar niet effectief. De warmte van de zon opslaan of omzetten naar elektriciteit is maar een klein beetje minder efficient maar tegeli...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

Lummel, voordat ik een verkeerd beeld schets van mezelf( een rechtgeaarde puddingamateur): ik probeer het gewoon tot op zekere hoogte te begrijpen en soms leidt dat tot leuke inzichten. Een alambiek ...

In forum Mijn installatie

7 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

@ markb, laat tzt eens wat weten over je houtexperimenten, dat klinkt erg interessant. (Hoef ik niet het wiel opnieuw uit te vinden ?) @ Govda, jouw au-bain-marie methode, is dat als in deze thread? ...

In forum Mijn installatie

7 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

Bedankt voor de inbreng allemaal. Dit ultrasoon apparaat staat op mijn verlanglijstje. Kost gelukkig niet de wereld. Ik ben geen organisch chemist(gelukkig) maar wat ik er van weet is dat o.a. in de s...

In forum Mijn installatie

7 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

Inderdaad over tails gesproken. Ze zeggen dat het venijn hem in de staart zit. Mijn staartjes waren echt die van een natte hond. 2 dagen in het open laten luchten en daarna samen laten spelen met de k...

In forum Mijn installatie

7 jaar geleden
RE: 1e whisky

Hoi Mick, dat wordt een fatsoenlijke hoeveelheid whisky met 50 liter wort. Zelf geen ervaring met bier maar wat verwacht je dat de verschillende mouten (behalve de peated) met de smaak gaan doen na he...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

Juist. Zoals ik het las is als volgt: Na een ruwstook (low wine) een fijnstook doen. Hiervan de heads en tails bij een geklaarde wash doen. Deze wash stoken naar een nieuwe ruwstook. Maar jij bedoel...

In forum Mijn installatie

7 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

Monoblock, dat zijn nog eens tips! Geweldig, mijn volgende boekweit/ groenmout mash staat alweer te gisten. Dit zal ik dan uiteindelijk gebruiken om aan te lengen. Ik rook en proef duidelijke "whiskyt...

In forum Mijn installatie

7 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

Hey Johnny, bedankt voor de reactie. Over tijd gesproken, deze hobby valt mooi in te plannen over de verloren uurtjes. Gewoon de TV de deur uit. Inmiddels een volle 4,5 liter fles stookwijn kunnen ma...

In forum Mijn installatie

7 jaar geleden
RE: Scheiding in vloeistoffen in geklaarde wash

Dank voor je reactie Chris. Het vreemde is dat dit een geklaarde gisting is. Ik heb zelfs het gist verwijderd en de oplossing opnieuw overgegoten in plastic flessen. Het 'witte' is eigenlijk een beh...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
Pagina 20 / 23