Forum antwoorden aangemaakt
RE: Wat mag op compost? Bij mij gaat het in de tuin, mijn kippen weten er wel raad mee. |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Frambozen Schnapps van diepvries frambozen Dat ziet er zeer goed uit. Is er al resultaat? Mijn ervaring is vergisten met evt suiker, en stoken. Heerlijk op ijs.. Voor het macereren heb ik het recept uit 'het volmaakte stookboek' gehaald. Nog e... |
In forum Spirits |
6 jaar geleden |
RE: Waterverbruik door stoken Water verbruik beperken door gebruik van regenwater. Heb 2 kuubs containers dus 2000ltr water op voorraad + nog 2 in de tuin. Gewoon aangesloten op de hemelwater afvoer. Ik doe er alles mee behalve dr... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Brooddeeg om af te dichten? Je moet wel consequent alles dichtsmeren als je gaat stoken. Als je ketel van zichzelf al goed afsluit dan is dit wel te doen met een papje. Zeker als je in de buitenlucht stookt is een gaatje hier of... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Brooddeeg om af te dichten? Toen ik in Roemenië zag hoe ze daar de zaak in elkaar schoven en aan elkaar smeerden was ik als techneut al sceptisch. Toen een familielid zich daar, door ontsnappen van alcoholdamp, zich zwaar verwon... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Prestige Turbo Pure 48 uur Het was inderdaad Turbo Classic van Still Spirits van stookwinkel. Ondanks de mindere berichten over Turbo gist ben ik er zeer tevreden over. Stookwijn van zeer goede kwaliteit. Goede geur en smaak, a... |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
RE: Prestige Turbo Pure 48 uur Vorige week de vergistingston overgeheveld naar 2 mandflessen. Er bleef een laag troep achter in de ton, zelfs zwarte korrels. Is dit nog een overblijfsel van hetgeen in het zakje zat? Dit heb ik bij ... |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
RE: walnoot likeur 2 Vorige week het 2/3e deel afgestookt. Gisteren de likeur gemaakt. Ondanks dat ik ontkalkt water gebruikt heb, ziet het er troebel uit. Is over een maand misschien helder. Voor de suikersiroop heb ik g... |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Traditioneel Zweeds kruidenbitter Bedankt voor de tip. Heb net 150g suiker opgelost en toegevoegd. Drank was nog 65%, aangelengd tot 40%. |
In forum Likeuren |
6 jaar geleden |
RE: Traditioneel Zweeds kruidenbitter Heb hier ook 1.5ltr staan, dit heeft 4 wk gemacereerd. Hoe maak je dit drinkbaar? Het is enorm bitter. Moet er ook nog suiker toegevoegd worden? Dit staat niet in het recept. |
In forum Likeuren |
6 jaar geleden |
RE: gisting wil nauwelijks starten Om al dat gek*t te voorkomen maak ik vaak een giststarter net als bij het maken van wijn. De giststarter op een warme plek zetten na 24h bij je mash gooien en je ziet direct resultaat. Bij twijfel je ... |
In forum Spirits |
6 jaar geleden |
RE: walnoot likeur 2 Zojuist alles gefilterd. 2/3 aangelengd met water, is zo'n 5ltr. Morgen afstoken in mijn ketel van 50ltr. Heb eigenlijk een kleinere nodig voor zulke kleine hoeveelheden. Enfin, we zien morgen wel wat... |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Prestige Turbo Pure 48 uur Het waterslot kleppert al vrolijk. Heb 2kg extra suiker toegevoegd dan recept en tot 33ltr aangevuld + 10g gistvoeding. Volgens mijn SG meter zou ik uit moeten komen op 14,5% alcohol. Wat betreft de g... |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
RE: Prestige Turbo Pure 48 uur Ik heb hier ook nog zo'n zak(je) gist liggen. Morgen moet die er aan geloven. Volgens gebruiksaanwijzing kan er 21 liter stookwijn mee vervaardigd worden. Aangezien ik een ketel van 50 ltr heb en vate... |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
RE: wat stoken jullie op dit moment ? Aha gewoon grote hoeveelheden. Verstandig, ik sta er elke keer weer van te kijken hoe snel een fles leeg is. En bij mij gaat het met 1 a 2 glaasjes per keer. Bij een feestje gaat het nog sneller. |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |