Forum antwoorden aangemaakt

RE: 2de stook

@bewust Gewoon betere kwaliteit. De eerste stook ruikt zeer sterk en toch wel scherpe smaak.

In forum Stookforum

4 jaar geleden
2de stook

Na 3 keer stoken met de T500 heb ik momenteel ongeveer 9l alcohol van rond de 92 graden. De bedoeling is om een 2de keer te stoken. Bij een 2de stook moet men deze verdunnen met water naar de 40 grade...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Temperatuurvoeler plaatsing i.v.m. lekken en temperatuur

Dit probleem had ik ook, teveel water toevoer. Is dat ook geen veiligheid dat door de hoge druk het water via de temperatuur sensor kan ontsnappen?

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Druk opbouw in Alambiek ketel

@vinnies Bij een electrisch plaatje is er bijna altijd een draaiknop om de kookplaat te regelen maar neem nu de bekende T500 distilleerketel. Op dit toestel zit er enkel een aan/uit schakelaar. Als de...

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Lichte "chemisch smaak" - Wat veroorzaakt dit?

@robbert Hartelijk bedankt voor de opheldering.

In forum Stooktips

4 jaar geleden
RE: Lichte "chemisch smaak" - Wat veroorzaakt dit?

@robbert Kan je die gisten ook gebruiken om fruit te destilleren? Ik zoek zo'n beetje een standaard gist voor fruit.

In forum Stooktips

4 jaar geleden
RE: Druk opbouw in Alambiek ketel

Wel, ik ben ook benieuwd. Zoiets staat ook op mijn verlanglijstje. Graag feedback.

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Druk opbouw in Alambiek ketel

@murmillo Wat is de reden om deze niet te nemen? Te licht?

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Turbo 500

@notna Het zal wel een tijdje duren. (ik schat toch minstens 2 uren?) voordat alles afgekoeld is. Normaal is een dikke 1/2 liter water voldoende om invertsuiker te maken. Dit scheelt toch wat in tijd ...

In forum Stooktips

4 jaar geleden
RE: PH waaarde verbeteren

Wel die vraag stel ik mij ook af. Elk zal wel zijn voordelen en nadelen hebben. Een leuke film om te bekijken is:

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Boekentitels

@jandemann Misschien niet meer nodig maar kan je hem precies nog kopen.

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Limoncello recept met 65% alcohol

@odevie Ook die 2de formule is echt handig ivm een gewenst volume. Deze 2 formules ga ik vanaf nu gebruiken. Bedankt om deze te maken en te delen!!!

In forum Likeuren

4 jaar geleden
RE: Limoncello recept met 65% alcohol

@odevie Het rekenwerk, dat valt nog mee maar vooral zoals je zegt dat het eindresultaat meer voorspelbaar is. Als je iets maakt dat lekker is en je doet het daarna opnieuw, wil je toch bijna hetzelfde...

In forum Likeuren

4 jaar geleden
RE: Limoncello recept met 65% alcohol

@odevie Bedankt voor de uitleg. Weer iets bij geleerd.

In forum Likeuren

4 jaar geleden
RE: Limoncello recept met 65% alcohol

Ik dacht aan, geen idee of ik juist reken of dat mijn uitleg op iets slaat ... In de beginnersgids ( staat er op pagina 9 een interessante formule. Stel dat je 1l alcohol hebt van 65%, zoals in uw g...

In forum Likeuren

4 jaar geleden
Pagina 9 / 11