Forum antwoorden aangemaakt

RE: All Grain jenever

Volgens mij kun je dit grof uitrekenen tenminste voor wat betreft het pilsmout. 2 variabelen moet je weten: Extractie gehalte van het mout en je brouwzaalrendement dwz een efficientie factor bepaald d...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Welke temperatuur

Ik heb eens mijn notities van een aantal runs van mijn T500 alembiek met vermogensregelaar als een overlay grafiek op de destillatie-curve gelegd (temperatuur komt van de digi termometer boven in de b...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Wat kan hier fout gaan met de T500??

Pagina 9 van de T500 Distillation System Instructions beschrijft water-destillatie in detail. Zie ook: T500 documentatie van still spirits

In forum Mijn installatie

3 jaar geleden
RE: Refractometer, hoe werkt dat nou en welke kies ik voor wat ik wil doen?

Ik denk dat het op het gebruik aan komt. Ik gebruik zelf een refractometer om gedurende de zomer het fruit in de gaten te houden. Dan wil je dus een refractometer met b.v. een schaal van 0->20 of 0...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Vervolg op Witte wijndruiven concentraat voor Brandy/Cognac/ Cans 2,5 liter €22,00

kleine correctie 1655=1066 en ik begon met 5l siroop+19l water = 24 liter most.

In forum Bier, Wijn en overige dranken

4 jaar geleden
RE: Vervolg op Witte wijndruiven concentraat voor Brandy/Cognac/ Cans 2,5 liter €22,00

Ik ben op 23 aug begonnen met 5l concentraat op 24l water met mangrove jack cl23 en sg 1655 op 20 graden celcius met 20gram wijnsteenzuur voor een zuurgraad van 3,5 en zat op 10 september op +/- sg 0...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

4 jaar geleden
RE: Stel je even voor

uitstekend

In forum Stel je even voor...

4 jaar geleden
RE: Stel je even voor

Even voorstellen dus: Ik ben john en heb een paar weken geleden mijn eerste 4,5 liter uit mijn T500 weten te peuteren waarvan ik een klein gedeelte tot limoncello heb verwerkt en dat viel me helemaal ...

In forum Stel je even voor...

4 jaar geleden