-
Eline liked forum post "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
-
Eline liked forum post "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
-
Eline antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@pikketanus ik snap je verhaal en volgens mij zeggen we hetzelfde maar met andere woorden. Het is geen kwestie van gelijk hebben van mijn kant of zo. De mouterijen en moutsoorten zijn heel erg verandert door de jaren heen en… Read more»
-
Eline liked forum post "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
-
Eline antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@pikketanus diacetyl zal snel vervliegen en met de eerste mL meegaan. een goede maisch zorgt voor een goede versuikering en dat zal dan ook meer alcohol opleveren bij de vergisting. Mijn maisch duurt net zolang als de vergisting en er… Read more»
-
Eline liked forum post "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
-
Eline antwoordde op het onderwerp "Tussentijdse of eind SG bepalen" – 3 jaren, 3 maanden geleden
Als je echt tijdens de vergisting de SG wilt weten, dan zou ik een ispindel of vergelijkbaar aanschaffen. Zelf laat ik mijn gistcellen lekker hun werk doen en laat de emmer zo veel mogelijk met rust en kijk en luister… Read more»
-
Eline antwoordde op het onderwerp "Correct schroten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@stattler je kunt ook met strookjes de pH bepalen, is iets goedkoper.
-
Eline antwoordde op het onderwerp "Correct schroten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@stattler om alle suiker eruit te krijgen zul je de enzymen goed hun werk moeten laten doen en zorgen voor de juiste temperatuur en water hoeveelheid. Voor de rusttijd tijdens het maischen is de maat voor suikeromzetting. Daarnaast is het… Read more»
-
Eline antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@alchemist als je wilt bierbrouwen is het maischen een precieze aangelegenheid. Voor het stoken maakt het niet uit wat je doet, die eiwitrust is helemaal niet van belang en ik heb het heel makkelijk gedaan. 6 kg mout schroten, 20… Read more»
-
Eline liked forum post "Hoi" – 3 jaren, 7 maanden geleden
-
Eline antwoordde op het onderwerp "Hallo allemaal," – 3 jaren, 7 maanden geleden
welkom en ook om mee te kijken. Maar ik weet dus niet of we dichtbij elkaar wonen
-
Eline liked forum post "Hallo allemaal," – 3 jaren, 7 maanden geleden
-
Eline antwoordde op het onderwerp "Hoi" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@murmillo vond ik van niet, je moet je verhaal wel goed hebben. Mocht zelf een slot op een oud keukenkastje doen en dan wat het goed om accijnsvrij te bewaren, maar ik denk dat ik gewoon betaal op het moment… Read more»
-
Eline antwoordde op het onderwerp "Hoi" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@notna voor mijn bedrijfje, dan kan ik daar geen gedonder mee krijgen. Lees mijn antwoord hierboven.
-
Eline liked forum post "Hoi" – 3 jaren, 7 maanden geleden
-
Eline liked forum post "Hoi" – 3 jaren, 7 maanden geleden
-
Eline liked forum post "Hoi" – 3 jaren, 7 maanden geleden
-
Eline antwoordde op het onderwerp "Hoi" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@murmillo ik vond de weg wel meevallen. Het voordeel is dat ik al een bedrijfje heb en dus KvK nummer. Dan wel een plannetje hebben wat je dan een beetje commercieel wil doen. Mijn idee is niet om de alcohol… Read more»
-
Eline antwoordde op het onderwerp "Hoi" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@odevie super om te horen, ja ik ben het met je eens dat er vele grote jongens zijn in de landbouw en voedingsindustrie. Maar ook zijn kleine bedrijfjes en die help ik ook graag. Ik zou zeker meer in contact… Read more»
- Meer laden