Forum antwoorden aangemaakt

RE: Neutraliseren smaak vergistingsvat.

Belgie. Zal eerst proberen met de tips die ik hier gekregen heb.

In forum Stookforum

5 jaar geleden
Neutraliseren smaak vergistingsvat.

Een tijdje geleden heb ik een mooi vat van 200 liter op de kop kunnen tikken.Dit is afkomstig van de voedingsindustrie voor opslag van olijven.Dus ik veronderstel dat dit valt onder de regel "opslag v...

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Hoe kan ik het best het alcohol percentage verhogen?

Dag Robert; 1) Hier het resultaat van mijn stook.Ik heb zoals je zei 1 liter alcohol van 48% met daarin 10 ml glycerine en 5 gram calcium genomen.Mijn koker heb ik helemaal omwikkeld met een keuken ha...

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Hoe kan ik het best het alcohol percentage verhogen?

Wat die calcium betreft, waar is dit (in kleine hoeveelheden) te koop? Mag ik daarvoor ook gemalen eierschalen of oesterschelpen van de dierenwinkel gebruiken? Bij mijn opzoeking lees ik ook dat calci...

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Hoe kan ik het best het alcohol percentage verhogen?

Zal ik eens proberen. Ik hou je op de hoogte.

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Hoe kan ik het best het alcohol percentage verhogen.

Interessant filmpje dit wil ik ook eens uitproberen. Maar wat zijn de verhoudingen van glycerine en calcium op hoeveel alcohol?

In forum Stookforum

5 jaar geleden
Hoe kan ik het best het alcohol percentage verhogen?

Ik haal met de koker die Robert een tijd geleden voor mij getekend heeft zie foto in bijlage (hoogte 60 cm - diameter 28 mm) 78%.Op zich ben ik daar zeer tevreden mee daar ik dit toch altijd afleng na...

In forum Stookforum

5 jaar geleden
Stookwijn zonder gistvoeding en citroenzuur

Het is nu ongeveer anderhalf jaar dat ik gestart ben met stoken.In het begin maakte ik mijn stookwijn met turbogisten en dan ben ik overgeschakeld op recepten van Robbert met citroenzuur en rijst als ...

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Hoe een neutrale smaak verkrijgen bij stoken met water, suiker en turbo gist.

Bedankt Robbert voor het duidelijk antwoord. Ja RUMO het ziet er inderdaad naar uit dat we dezelfde weg afgelegd hebben.

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Hoe een neutrale smaak verkrijgen bij stoken met water, suiker en turbo gist.

Dag Robbert;Na 8 lange weken ben ik terug met verslag betreffende de koker die je voorgesteld had om het alcohol percentage proberen te verhogen.De lange vergistingstijd heeft te maken dat ik 1) Een r...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Hoe een neutrale smaak verkrijgen bij stoken met water, suiker en turbo gist.

ok dank u.

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Hoe een neutrale smaak verkrijgen bij stoken met water, suiker en turbo gist.

Ik ga eens kijken bij een loodgieter in mijn dorp, daar kan ik dan meteen op maar laten zagen. Wat zou dan volgens jou de goede maat zijn in lengte en diameter?

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Hoe een neutrale smaak verkrijgen bij stoken met water, suiker en turbo gist.

ok dank u.

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Hoe een neutrale smaak verkrijgen bij stoken met water, suiker en turbo gist.

Bedankt voor schema.Geen probleem hoor het is duidelijk en ik begrijp het.Mag dit eventueel in waterleidingbuis zijn?Ben eens gaan kijken in de doe het zelf zaak wat ze allemaal hebben en wat ik kan g...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Hoe een neutrale smaak verkrijgen bij stoken met water, suiker en turbo gist.

Bedankt voor schema. Geen probleem hoor het is duidelijk en ik begrijp het.Mag dit eventueel in waterleidingbuis zijn?Ben eens gaan kijken in de doe het zelf zaak wat ze allemaal hebben en wat ik kan ...

In forum Stooktips

6 jaar geleden
Pagina 1 / 4