-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Dag Allen" – 4 jaren geleden
@erika Werkt en nu zie ik pas hoe nodig ik mijn ketel eens moet voorzien van koperpoets, ooit blonk deze dus.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Dag Allen" – 4 jaren geleden
@erika De eerste stappen zijn vaak de moeilijkste, ik zie een aantal puntjes die je zelf al doet vermelden dus de volgende keer zal het beter gaan. Ik weet niet of het aan mij ligt maar de links doen… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 4 jaren geleden
@erika Buiten kraanwater en spa blauw ben ik niet heel gek gegaan met het water vooralsnog. De vraag is ook of het een gunstig milieu oplevert voor de gist of niet, misschien dat ik nog wat kan vinden op Google… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 4 jaren geleden
@erika Liefhebbers van Islay zitten hier genoeg, het probleem is echter dat vaak weinig rooksmaak achterblijft na het destilleren en rijpen, turfsmaak blijft wel en een tikkeltje rook. Maar we gaan natuurlijk voor de vloeibare asbak. Ik bestel deze… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoeveelheid gist" – 4 jaren geleden
@erika de zachter ierse whiskey’s bestaan uit meerdere granen mouten en ook op melkzuur gist gefermenteerd .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoeveelheid gist" – 4 jaren geleden
@erika de Mauri gisten boven in de tabel zijn Saccharomyces cerevisea gisten . De M1 en M44 kun je dus vergelijken . Deze zijn ook Saccharomyces cerevisea. Een gem pitch van 70 gr per 20 liter is normaal . De… Read more»