Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Brutus

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Brutus

@geelke

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 2
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mn rogge ontmaagding" – 4 maanden, 4 weken geleden

    @rinus55 wat voor mout ? Je heb met rogge en haver veel diastatisch vermogen nodig  . Als je slecht 1 kilo roggemout hebt gebruikt kom je tekort.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 4 maanden, 4 weken geleden

    @rumo tiny 19 en 20 staan nog niet bijgevoegd. Ik denk dat nr 20 de tijm jou even goed zal bevallen als de lemon lime.  En het is net zo eenvoudig te maken .  In slechts 1 liter of zelf…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 4 weken geleden

    @skoelie de gist Activeren met bijv wat sinaasappelsap en toevoegen. Nee zeker geen zuurstof in beslag Pompen !

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mn rogge ontmaagding" – 4 maanden, 4 weken geleden

    @rinus55 wat was de verhouding rogge en de diastase mout ?  
    Heb je voldoende water gebruikt? 
    Mais stappen??

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 4 weken geleden

    @skoelie des te grotere hoeveelheden des te makkelijker gisting verloopt . Als je 1000 liter vergist zou 1500 gram volstaan . Bij kleinere hoeveelheden.  ( Momenteel is de 25 liter gistton beetje de norm geworden door de hobby winkels) gebruik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "geen constante temperatuur tijdens gisten" – 4 maanden, 4 weken geleden

    @bcnx71 er zijn momenteel gisten te koop die geen problemen hebben met lage of hogere temperaturen en ook niet met schommelingen. Dus dat kan een oplossing zijn maar desondanks is het beter om temperatuur constant te houden.  Het heeeft namelijk…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 5 maanden geleden

    @tom182 15 liter alembiek is prima om mee te beginnen.  Whiskey ui of Alembiek.  Wil je wat bredere Alquitara potstill als je ook wat met fruit wil gaan doen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Destillaat/stoker gezocht" – 5 maanden geleden

    @liamjesse misschien was jou voor onderzoek betreft jou project niet voldoende en ben je enthousiast begonnen aan iets wat je niet weet af te maken. Jammer joh!  Anderen voor jou karretje spannen is misschien voor jou handig maar voor andere…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden geleden

    @brenner en dat is persoonlijke voorkeur en dat is voor iedereen anders. Dus ook keuze wel of niet mee werken ieders eigen keuze. De een vind iets geweldig de ander vind het niets . En wie heeft gelijk ?? 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden geleden

    @skoelie Amerikaanse eiken hoeft niet op wijn of drank hebben gestaan even met water spoelen en toevoegen . Je keuze is de goede richting.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden geleden

    @skoelie voor jou doelstellingen prima begin .  Het aandeel caramel ongeveer 1/3 is prima.  Dalwhinni achtige whiskey is niet erg complex  Je gebruikt alleen gerts de 52  -55 gr  kun je vrij korte houden  .  10 min is al ruim…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 5 maanden geleden

    @tom182 Hallo.  Ik zie dat je nog voor een keuze zit.  Voor whiskey zou ik adviseren noet een te klein toestel . Immers voor whiskey gebruik je nogal ruim beslag.  Voor 5 liter whiskey eindproduct heb je ongeveer 60 liter…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden geleden

    @brenner je noemt allemaal mouterijen maar ik maak zelf. Dan heb ik exact wat ik nodig heb en hoef ik niet eerst vanalles te gaan proberen. Kan zijn dat de Soja  geen oloroso heeft. Maar ze rijpen absoluut op meerdere…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden geleden

    @brenner ik denk eerder dat het de onbekendheid is met mouten en eersten. De laatste 25 jaar gebruiken de thuis destillateurs voor alles suiker alcohol en maar mengen en roeren.  Gewoon potje essence erdoor.   Dalwhinni gebruikt oloroso sherry vaten en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden geleden

    @brenner dat is nadeel van de moderne hobby stoker dat ze geen mout zelf maken ze zijn nu overgeleverd aan de algemene smaak en het is ” knippen en plakken”  . Moeilijk maken wat makkelijker kan. In de buurt komen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden geleden

    @brenner ph sturing is altijd verstandig.  Immers met een groenmout of een zuurmout  zal je snel buiten de grens komen  waarin enzym werking optimaal is.  Een zware mout eesting geeft laag of geen actief enzym en hogere ph  dan moet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Beste wensen met recept" – 5 maanden geleden

    @psycat inderdaad yule staat voor de deur . Daar drink ik graag een borrel op.  Even zien wat het gaat worden.  De keuze is reuze.  Maar ik denk toch een absint of genepi of ik heb nog een goede champagne…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden geleden

    @brenner fermentis m1 is een prima gist maar is jou beslag gelijk aan ? Ik zou eerst kijken wat voor mout keuze er wordt gebruik en ph waarde van het mout  .  Immers de mout uit winkel zal toch iets…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden geleden

    @kevin ik ben niet bekend met de commerciële mouten uit de winkel. Ik zie daar in veel bier mouten voorbij komen die gebruikt worden voor whiskey. Misschien is het niet onverstandig om bij  commerciële mouten voor een dergelijke whiskey een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden geleden

    @brenner De gelaagdheid komt van vrij zure vergisting dat kun je stimuleren met zoals ik zei secondaire pitch met een melkzure gist .  En mout soort is belangrijk ik zou een mout maken en niet te zwaar eersten . Licht…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Arie Profielfoto Alquitara

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Gasfles plots leeg

    Door JohanS 20 uur geleden

  • T500 reflux + alambiek en toebehoren

    Door Johnnieboy 2 dagen geleden

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 5 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 1 week geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens