Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

(Geen) onruststoker

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van (Geen) onruststoker

@geen-onruststoker

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van (Geen) onruststoker

    (Geen) onruststoker vind forumbericht "Droog" – leuk 1 maand, 2 weken geleden

  • Profielfoto van (Geen) onruststoker

    (Geen) onruststoker antwoordde op het onderwerp "Droog" – 1 maand, 2 weken geleden

    @robbert bedankt

  • Profielfoto van (Geen) onruststoker

    (Geen) onruststoker posted a new topic "Droog" – 1 maand, 2 weken geleden

    Beste deskundigenIk heb nu een whisky gemaakt met een erg droog mondgevoel, alsof ik een hele droge wijn drink, maar dan met een andere smaak. Wat ik me kan bedenken als oorzaak is dat ik best veel (nieuw) eikenhout heb…   Meer lezen»

  • Profielfoto van (Geen) onruststoker

    (Geen) onruststoker antwoordde op het onderwerp "Theorie Maisch schema's" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @alchemist bedankt , ik kom hier wel weg mee.
    Mijn fermentatie ging niet lekker. Bleek dat ik n bierschema gebruikte.

  • Profielfoto van (Geen) onruststoker

    (Geen) onruststoker vind forumbericht "Theorie Maisch schema's" – leuk 2 maanden, 2 weken geleden

  • Profielfoto van (Geen) onruststoker

    (Geen) onruststoker antwoordde op het onderwerp "Theorie Maisch schema's" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @alchemist zou je me dit kunnen toesturen, wil er graag ook meer van weten

  • Profielfoto van (Geen) onruststoker

    (Geen) onruststoker antwoordde op het onderwerp "Onvolledige vergisting" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @robbert ik gebruik fermentis c70 en had n giststarter gemaakt. 
    Had ergens gelezen dagelijks ph meten = zuurstof bij en schudden. Is dus niet goed.
     
    SG is al 3-4 dagen constant 1027

  • Profielfoto van (Geen) onruststoker

    (Geen) onruststoker posted a new topic "Onvolledige vergisting" – 2 maanden, 2 weken geleden

    Ik heb 3 emmers met 8 liter. Een week geleden, aan t begin was de SG 1055. Dagelijks geschudt Ph gemeten en gecorrigeerd (4,2-4,6) en de temp was 20 grC.De watersloten zijn gestopt met bubbelen, alleen als ik er aan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van (Geen) onruststoker

    (Geen) onruststoker posted a new topic "Mn rogge ontmaagding" – 7 maanden, 2 weken geleden

    Ik wil n stookje gaan doen met rogge (zie afbeelding). Het is geen mout. Moet dit ook eerst door de moutmolen, verstijfselen of mag het zo in de maischketel met ik dacht n mix van 50% pilsmout.  d56539d219e2c306843c7056eeed37d313e28df5_2_750x1000.jpeg

  • Profielfoto van (Geen) onruststoker

    (Geen) onruststoker antwoordde op het onderwerp "Zelf gedroogde gist bewaren" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @rumo ik hrb zelfs wel erns vernomen dat dode gistcellen dr best denkbare voeding is voor levend gist of is dat n broodje aap verhaal?

  • Profielfoto van (Geen) onruststoker

    (Geen) onruststoker posted a new topic "Zelf gedroogde gist bewaren" – 7 maanden, 3 weken geleden

    Momenteel ligt een bakplaat vol met gistslurry in de oven op 35 grC. Als ik morgen wakker wordt hoop ik dat het goed opgedroogd is. Kan ik het dan in een luchtdicht zakje doen en bewaren of us te beter…   Meer lezen»

  • Profielfoto van (Geen) onruststoker

    Geen onruststoker antwoordde op het onderwerp "Azijngeur in desillaat" – 8 maanden, 4 weken geleden

    FF een update in het proces om van het predikaat dummy stoker (beginner) af te komen (geintje). Inmiddels mijn 3e en 4e stookje gedaan en ik ben best trots. Ik stook met een potstil en tijdens het stoken van een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van (Geen) onruststoker

    Geen onruststoker antwoordde op het onderwerp "Azijngeur in desillaat" – 9 maanden, 1 week geleden

    @robbert mu je dit zo zegt, er gaat n lampje branden. Ik had zelf hist gekweekt, dat ging wat traag en heb ik vermoedelijk te lang uit de koelkast laten staan. Het ging wat zuur ruiken en in een blackout…   Meer lezen»

  • Profielfoto van (Geen) onruststoker

    Geen onruststoker posted a new topic "Azijngeur in desillaat" – 9 maanden, 1 week geleden

    Mn 1e en 2e stookje gedaan. Helaas zit er een azijngeur in het eindproduct. Best veel voor en naloop we gegooid, dus dat is het niet. Iemand n idee hoe dit komt?

  • Profielfoto van (Geen) onruststoker

    Geen onruststoker posted a new topic "Rekenhulp" – 9 maanden, 3 weken geleden

    Klopt mn volgende berekening ? Ik heb een 30 liter maischketel, die vul je tot 25 ltr. Verhouding maisch: water = 1:3 en spoelen is 2 ltr per kg maisch. Dus ik neem 15 ltr water en 5 kg mout….   Meer lezen»

  • Profielfoto van (Geen) onruststoker

    Geen onruststoker posted a new topic "Gistsapvoeding" – 10 maanden, 2 weken geleden

    Ik heb her en der wat gelezen dat appelsap of druivensap alles heeft wat gist nodig heeft.Kan ik er dan blind vanuit gaan dat als ik bakkersgist bij een suikerwash doe met 1 van genoemde sapjes dat er goede fermentatie…   Meer lezen»

  • Profielfoto van (Geen) onruststoker

    Geen onruststoker antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 1 jaar, 1 maand geleden

    @robbert hoe lang duurt het? Ik heb nu 2 glazen potten met n boterhamzakje r overheen goed dicht getaped. De ene met witte kool, de ander met spinazi. Beide staan nu ruim n week, maar de zakjes staan nog geen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van (Geen) onruststoker

    Geen onruststoker antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 1 jaar, 2 maanden geleden

    @robbert na melk toevoegen (op de asnrecht laten staan) niet meer luchtdicht afsluiten met zon hangschoen? Gewoon open laten?

  • Profielfoto van (Geen) onruststoker

    Richard K posted a new topic "Profielnaam wijzigen" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    Aan de moderators: graag wil ik mn profielnaam veranderen. Iets te traceerbaar voor hen die me straks willen vinden 😆 hoe kan ik dit doen?

  • Profielfoto van (Geen) onruststoker

    Richard K antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @robbert 

    Aminozuren en mineralen zijn noodzakelijk voor een gezond en sterk gist .

    Heeft die DIY-gist dat ook nodig als je (bijna) 100% stort van een mout heb waar al bijba alles in zit, zoals pilsmout.

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • Robbert rinus55

Nieuwste topics

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 14 uur geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 3 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 5 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 5 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens