-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 7 maanden geleden
@Gerard01 tuurlijk kan je alles verdubbelen nemen, recept voor 1 liter is het zelfde als met 10 liter, gewoon factor 10 (10 liter, 10 kaneelstokjes, 30 steranijs etc)
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 7 maanden geleden
@gerard01 je stop als het niet zinvol meer is om door te gaan, dat mag je zelf bepalen. Ik zeg dan alles er uit stoken maar zelf stop ik meestal bij 20% daarna is het meestal bij mij niet zinvol… Meer lezen»
-
stokerke antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 7 maanden geleden
@gerard01 op 20L appelsap doe ik 3 L perensap en 2 K druivensuiker plus gist
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 7 maanden geleden
@gerard01 Je heb 2 emmers van 25 liter die stook je een voor een in je 25 liter ketel(striprun) De opbrengst van de 2 stripruns doe je bij elkaar en dan doe je een spiritrun. Voor de duidelijkheid bij de… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 7 maanden geleden
@gerard01 Als je een lang lopende gisting heb dan is er iets niet goed gegaan en daar kun je nu niets meer aan doen. Misschien te koud of te weinig gist/gistvoeding zeg het maar. Je hoef de pulp natuurlijk niet… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 7 maanden geleden
@gerard01 ik gebruik bij de T500 boiler altijd een rooster met daar onder kooksteentjes pulp of helder. Je heb je pulp wel lang laten staan het is te hopen dat het nog goed is. Als het gisten is gestopt dan… Meer lezen»
-
stokerke antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 7 maanden geleden
@gerard01 op mijn bodem ligt een inox grill met pootjes van 2 cm zodat de kookzak niet op de bodem ligt
Groeten -
Prins antwoordde op het onderwerp "gisting" – 7 maanden, 3 weken geleden
@gerard01 ja er is nog lucifers.
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "gisting" – 7 maanden, 3 weken geleden
@gerard01 😝 👍
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 7 maanden, 3 weken geleden
@gerard01 als het nu staat te vergisten dan is november/ december wel erg laat om te verwerken. Al nu gist is het laatste week september te destilleren. . Zou je het pas wachten tot november is al lang en in… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 8 maanden geleden
@gerard01 nee dat klopt inderdaad niet. Dan is er toch een deel ergens verdampt of ontsnapt . De uitstroom temp zou ook rond de 20 graden moeten wezen . Als je ketel goed werkt en je doet er een 5… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Pruim pitten likeur" – 8 maanden geleden
@gerard01 let wel op dat in pruim pitten cyanide zit in vrij hoge hoeveelheid. Gebroken pitten komt het uit vrij. Zolang de pitten heel zijn geeft het geen probleem. Je kunt dus prima de drank maken . Het is iets… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 8 maanden geleden
@gerard01 het is best wel lastig, neem je bijvoorbeeld 1 liter alcohol van 90% en je lost daar in op 1 kg suiker dan zal het volume maar iets toenemen. Je heb dan zoiets als 1,1l van 85% en geen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "druiven" – 8 maanden geleden
@gerard01 zure druiven hebben vaak maar 1,5 a 2 gram suiker per kilo. Dus je zou zuiker kunnen toevoegen. Let wel op dat suiker alcohol vlak van smaak blijft. Je kunt dan beter diksap toevoegen.
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 8 maanden, 1 week geleden
@gerard01 weet ik nog niet staat in de kelderkas en moet het nog filteren
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 8 maanden, 1 week geleden
@gerard01 dan geef je in ieder geval het juiste antwoord op een vraag 😆
Ik zal mijn fles eens opzoeken die staat nu een paar jaar ergens. Ik had toe der tijd een suiker alcohol gebruikt en die beviel niet zo. -
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 8 maanden, 1 week geleden
@gerard01 natuurlijk serieus. Rinus zet zijn drank altijd bij mij neer en hij heeft er nooit meer van gedronken 😇
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 8 maanden, 1 week geleden
@gerard01 zet het voor de zekerheid maar bij mij neer 🤗 😋
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Vraag appelcider" – 8 maanden, 3 weken geleden
@gerard01 Had je zo’n draadje over de kurk gedaan net als bij champagne 😆
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 9 maanden, 1 week geleden
@gerard01 walnoten kunnen wanneer ze niet goed zijn bewaard een schimmel krijgen die giftig is. Als ze droog zijn en schimmel vrij zijn ze gewoon bruikbaar. . Citroenzuur helpt ph wat omzetten van suikers bevorder en eventueel kn citroen zuur… Meer lezen»
- Meer laden