Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Gerardo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Gerardo

@gerardo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "Alcohol met sinaasappelschil" – 1 jaar, 1 maand geleden

    @gerardo waarom zou je dit doen? smaak word op zeker minder als je hem overhaalt

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gisting duurd erg lang" – 1 jaar, 2 maanden geleden

    @gerardo nee zal niet verloren zijn gegaan maar eerder te weinig gebruikt of te hoog begin sg geweest.  
    Je kunt opnieuw met zelfde gist nog eens pitchen. Of een gist uit zelfde stam. .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gisting duurd erg lang" – 1 jaar, 2 maanden geleden

    @gerardo ik weet niet of op nieuw beginnen nodig is .  Misschien kun je de temperatuur wat verhogen en een 2e pitch doen . Als je begin SG te hoog was kan ook een te groot deel van de gist…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Gisting duurd erg lang" – 1 jaar, 2 maanden geleden

    @gerardo hoe heb je de stookwijn gemaakt? water, suiker, citroenzuur en gist is niet genoeg(informatie voor ons). Bijvoorbeeld  welke gist en gistvoeding heb je gebruikt. Zoek eens op het forum bij recepten voor neutrale alcohol daar is heel veel over…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gisting duurd erg lang" – 1 jaar, 2 maanden geleden

    @gerardo 10 min is veel te kort bijna zinloos je zal zowiezo minimaal 40 min  het moeten laten pruttelen. Ook al zal niet lukken om alle suiker om te zetten het grote deel is dan omgezet . Maar wat is…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gisting duurd erg lang" – 1 jaar, 2 maanden geleden

    @gerardo wat is het SG ?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @gerardo ik voer het aan mijn dieren.  .
    Je kunt ook gebruiken voor beginsel van een sour  .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @gerardo neem een pan water 68 graden.  Roer hier de beide geschrote mouten door . Breng de temperatuur op 67 graden  .  Hou de ze temp een uur aan .  Na 1 uur van controleer. Met wat van beslag op…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @gerardo let wel even op het type mout wat je koopt, bij teveel verwarmen tijdens het eesten (drogen) gaan de enzymen kapot en is er weinig tot geen omzetting van zetmeel naar suikers.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @gerardo je kunt inderdaad met mout boven staande volgen. 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @gerardo nee moutextract werkt in de regel anders. Je heb extracten waarbij je alleen water toevoegt even door koken,afkoelen en gist erbij . Er zijn ook extracten waar je een graan bijgevoegd daarna op temp van 67 gr een korte…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @gerardo van oudsher wordt het gemaakt uit een combinatie van 1/3e gerstemout en 2/3 ander graan. Tarwe gaat het zachtste zijn qua smaak dus een combinatie van gerst en tarwe.   Tarwe extract Gerst extract   Zoals gezegd is het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @gerardo spoelen voordat ze de fles in gaan.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @gerardo haha, enthousiasme is alleen maar goed.   Op hout rijpen kent een aantal versies, van een vaatje tot de snippers. De meest makkelijke variant is snippers kopen en deze met de drank in een fles doen met keukenrol in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @gerardo zo puur wordt het een korenwijn, zachte whisky als je hem op hout doet lageren qua smaak dan.
     
    Karwijzaad, dan komt bij mij aquavit omhoog als drank, staat misschien nog een recept op het forum.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @gerardo dat ligt eraan hoe goed je smaakpapillen ontwikkelt zijn maar normaal wel ja. Suiker alcohol is hol en graanalcohol is voller en warm van smaak. Maar als je het tegen sterke smaakmakers zoals bij een limoncello met suiker gaat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @gerardo moutextract werkt daar zeker voor, het is wel prijziger dan met granen werken en je bent ietwat beperkt qua soorten.   Je hanteert normaal 1 kg mout per 3,2 liter water, vaak staat er een omrekenfactor bij zoals 1…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @gerardo wat wil je ermee maken? Whisky of basisalcohol? Ligt de voorkeur bij maischen (brouwen) of toch eerst een poging met moutextract?

  • Profielfoto van Borreltje

    Borreltje antwoordde op het onderwerp "Eerste suikerwash" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @gerardo hoeveel gram bakkersgist gebruik je met 6kg suiker ?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Ketel isoleren?" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @gerardo een te sterk geïsoleerde ketel is slecht controleerbaar in temperatuur. De ruimte waarin de ketel staat moet goed geventileerd zijn maar niet tochten. T is belangrijk dat reactie tijd vlot verloopt. Electrisch neemt meer tijd in opwarmen en is…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 2 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 4 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 6 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 7 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens