-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Alcohol met sinaasappelschil" – 1 jaar, 1 maand geleden
@gerardo waarom zou je dit doen? smaak word op zeker minder als je hem overhaalt
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gisting duurd erg lang" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@gerardo nee zal niet verloren zijn gegaan maar eerder te weinig gebruikt of te hoog begin sg geweest.
Je kunt opnieuw met zelfde gist nog eens pitchen. Of een gist uit zelfde stam. . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gisting duurd erg lang" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@gerardo ik weet niet of op nieuw beginnen nodig is . Misschien kun je de temperatuur wat verhogen en een 2e pitch doen . Als je begin SG te hoog was kan ook een te groot deel van de gist… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Gisting duurd erg lang" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@gerardo hoe heb je de stookwijn gemaakt? water, suiker, citroenzuur en gist is niet genoeg(informatie voor ons). Bijvoorbeeld welke gist en gistvoeding heb je gebruikt. Zoek eens op het forum bij recepten voor neutrale alcohol daar is heel veel over… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gisting duurd erg lang" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@gerardo 10 min is veel te kort bijna zinloos je zal zowiezo minimaal 40 min het moeten laten pruttelen. Ook al zal niet lukken om alle suiker om te zetten het grote deel is dan omgezet . Maar wat is… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gisting duurd erg lang" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@gerardo wat is het SG ?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@gerardo ik voer het aan mijn dieren. .
Je kunt ook gebruiken voor beginsel van een sour . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@gerardo neem een pan water 68 graden. Roer hier de beide geschrote mouten door . Breng de temperatuur op 67 graden . Hou de ze temp een uur aan . Na 1 uur van controleer. Met wat van beslag op… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@gerardo let wel even op het type mout wat je koopt, bij teveel verwarmen tijdens het eesten (drogen) gaan de enzymen kapot en is er weinig tot geen omzetting van zetmeel naar suikers.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@gerardo je kunt inderdaad met mout boven staande volgen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@gerardo nee moutextract werkt in de regel anders. Je heb extracten waarbij je alleen water toevoegt even door koken,afkoelen en gist erbij . Er zijn ook extracten waar je een graan bijgevoegd daarna op temp van 67 gr een korte… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@gerardo van oudsher wordt het gemaakt uit een combinatie van 1/3e gerstemout en 2/3 ander graan. Tarwe gaat het zachtste zijn qua smaak dus een combinatie van gerst en tarwe. Tarwe extract Gerst extract Zoals gezegd is het… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@gerardo spoelen voordat ze de fles in gaan.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@gerardo haha, enthousiasme is alleen maar goed. Op hout rijpen kent een aantal versies, van een vaatje tot de snippers. De meest makkelijke variant is snippers kopen en deze met de drank in een fles doen met keukenrol in… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@gerardo zo puur wordt het een korenwijn, zachte whisky als je hem op hout doet lageren qua smaak dan.
Karwijzaad, dan komt bij mij aquavit omhoog als drank, staat misschien nog een recept op het forum. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@gerardo dat ligt eraan hoe goed je smaakpapillen ontwikkelt zijn maar normaal wel ja. Suiker alcohol is hol en graanalcohol is voller en warm van smaak. Maar als je het tegen sterke smaakmakers zoals bij een limoncello met suiker gaat… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@gerardo moutextract werkt daar zeker voor, het is wel prijziger dan met granen werken en je bent ietwat beperkt qua soorten. Je hanteert normaal 1 kg mout per 3,2 liter water, vaak staat er een omrekenfactor bij zoals 1… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@gerardo wat wil je ermee maken? Whisky of basisalcohol? Ligt de voorkeur bij maischen (brouwen) of toch eerst een poging met moutextract?
-
Borreltje antwoordde op het onderwerp "Eerste suikerwash" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@gerardo hoeveel gram bakkersgist gebruik je met 6kg suiker ?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ketel isoleren?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@gerardo een te sterk geïsoleerde ketel is slecht controleerbaar in temperatuur. De ruimte waarin de ketel staat moet goed geventileerd zijn maar niet tochten. T is belangrijk dat reactie tijd vlot verloopt. Electrisch neemt meer tijd in opwarmen en is… Meer lezen»
- Meer laden