Forum antwoorden aangemaakt
RE: Laag rendement airstill? Dat kan het zijn. Het is al langere tijd niet echt koel in ons huis (te goed geïsoleerd om aangenaam te zijn). |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Laag rendement airstill? Even niet opgelet toen de voorloop begon, vandaar... Lijkt erop dat er ontzettend veel verdampt met zo'n Airstill. |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
Laag rendement airstill? Ik vraag me af of mijn Airstill (een Vevor Pro met temperatuurregeling) voldoende rendement oplevert. Laatst heb ik met de T500 enkele liters alcohol van >90% gestookt. Deze week heb ik een liter d... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Absinth recepten uit werkboek 1863 Anders dan vodka of jenever heeft absinth echter een mystieke status. Waarschijnlijk door de beleving er omheen: fonteintjes met ijswater, speciale glazen, rituelen met zilveren lepeltjes en brandende... |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: Air still @robbert De Vevor heeft een digitale temperatuurregeling, wat wel een gevoel van precisie geeft, maar niks zegt over de werkelijke nauwkeurigheid van de thermostaat. Ik heb er in ieder geval nooit mee... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
Air still Iemand al ervaringen met de Air Still met refluxkolom? Het lijkt me voor persoonlijk gebruik minder gehannes dan met die grote Turbo 500 iedere keer, maar ook minder kwaliteit? Ik heb er nu een Vevor ... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Absinth recepten uit werkboek 1863 Ik heb inmiddels de absinth met Nederlandse alsem 🙁 die ik een jaar geleden heb gestookt soldaat gemaakt. Voor mijn idee was deze groene fee wat minder bitcherig dan direct na productie, maar het blij... |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: Absinth recepten uit werkboek 1863 @robbert Ik heb inmiddels gezien dat jij het recept voor Pontarlier absint hier ook al in 2018 op het forum hebt gezet. Las ook ergens over het gebruik van gentiaan in absint. Komt je dat bekend voor?... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Absinth recepten uit werkboek 1863 (wachtend tot mijn eigen gebrouwen absint voldoende is gerijpt, moet ik me toch ergens mee bezig houden...) absint2.jpg |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Absinth recepten uit werkboek 1863 Een hint over de oorspronkelijke smaak van absint kom ik tegen in een tekst van auteur Aleister Crowley, die we kennen van zijn boeken over zwarte magie: 'Het woord (absint) is afkomstig van het Griek... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Absinth recepten uit werkboek 1863 Absint recept uit de novelle 'Absinthe' van Christophe Bataille (1994), vertaald door Liesbeth van Nes, Vassallucci Amsterdam 2000, p.78... Pontarlier-1855.jpg |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Absinth recepten uit werkboek 1863 Vanavond eindelijk de 'Tiny' absinth gemaakt. En mijn keuken stinkt als een heksenketel. Zoals ik me die voorstel, dan toch. Eerst een beetje geproefd uit de pot waarin de kruiden stonden te trekken. ... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier! @odevie Of 100% keramiek, maar waarom zou je als je al die RVS zadeltjes hebt |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier! Op deze zondagochtend de T500 refluxkolom schoongemaakt. Sommigen zouden het als Zen en mindfull kunnen ervaren om al die kleine koperen zadeltjes tussen de RVS cylindertjes uit te pielen, maar mij ko... |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: Sleedoorn likeur . O goddelijke sloe gin, het is lente en ik ben door mijn voorraad heen, verlang nu alweer naar de herfst! Tip: , een website waar je kunt vinden waar sleedoorn en andere eetbare planten bij jou in de ... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |