Forum antwoorden aangemaakt

RE: Hallo allemaal!

Inderdaad, ik dacht in het begin ook: grote stappen snel thuis met turbogist: 20 procent alcohol in een week! Heb de stookwijn vervolgens wel 4x moeten destilleren en moeten filteren met actieve kool ...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: sugerwash

Omdat bij Turbogist het water zowat uit het waterslot spuit, gebruik ik daarvoor een aquariumslangetje waarvan het uiteinde in een whiskyglas met water hangt. Werkt ook prima. Een whiskyglas is laag e...

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: Mijn eigenbouw ketel

Goed bezig! 👍

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
RE: Absinth recepten uit werkboek 1863

@robbert Sorry, ik zie het: heb zelf een foutje gemaakt en bij recept overtikken zoethout en lindebloesem vergeten. Wat die venkelzaad betreft: dat kwam niet in het ginrecept voor, maar was een experi...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Absinth recepten uit werkboek 1863

@robbert Hier heb ik nog een vraagje over: de tekst met ingrediënten aan het begin van het filmpje komt niet overeen met die op het geschreven notitieblaadje in het eerste shot van de kruidenmix. Daar...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Absinth recepten uit werkboek 1863

@meneer-van-beusdenkom Pit&Pit:

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Absinth recepten uit werkboek 1863

Het mooiste logo van een commercieel verkrijgbare absinth vind ik trouwens nog steeds dat van Tabu (terwijl het spul naar Pernod smaakt, niet echt indrukwekkend):

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Absinth recepten uit werkboek 1863

Al merk ik al snel dat dit zeker niet zo simpel is als het lijkt. Blijkbaar verschilden de inhoudsmaten per streek, per soort goederen en per land: Om gek van te worden. Lang leve het metriek stelse...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Absinth recepten uit werkboek 1863

@robbert Gelukkig hebben we tegenwoordig wikipedia.

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Absinth recepten uit werkboek 1863

@mccorner Die ga ik eens uitproberen, heb de kruiden al in huis gehaald. En het is gelukkig een recept voor minder dan 600 liter 😀

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Ervaring met Bioferm Cool gist?

Wat een hoop gedoe voor een simpele suikerwash. Denk dat ik hem het beste kan wegkieperen en opnieuw kan beginnen met bakkersgist in een verwarmde emmer. De woonkamer is niet echt een optie, aangezien...

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
Ervaring met Bioferm Cool gist?

Heeft iemand ervaring met Bioferm Cool gist? Deze zou moeten werken op -15 tot +15 graden, maar veel meer is er niet over bekend. Ik heb een week geleden een suikerwash hiermee gemaakt en in de bijke...

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: Sinaasappel-koffielikeur 'Quarante-quatre'

Ik heb deze likeur ook al eens gemaakt met gin. Smaakte prima, maar ik vond de koffiesmaak wat overheersend.

In forum Likeuren

2 jaar geleden
RE: in wat bewaren jullie je eindproduct?

Weckpotten van 3 liter!

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: iSpindel om gisting te monitoren

Voor smarthome- fanaten: ik heb een uitgebreide handleiding over het monitoren van de fermentatie via Domoticz en iSpindel gepost op mijn blog Robothuis:

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
Pagina 2 / 3