Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Gmp

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Gmp

@gmp

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @gmp ik weet niet op afstand hoever jou beslag is ” besmet”  Bij licht probleem kun je het van de gist resten af halen en hierna meerdere keren over gieten . Daarna 24 uur laten staan . Nog eens van…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @gmp krenten zijn geen noodzaak . 
    Wanneer je een goed maisch proces hebt gevolgd. 55 , 65 ,72 graden zijn er voldoende aminozuren aanwezig en is in principe extra gistvoeding overbodig .
    Eventueel een paar gram DAP kam geen kwaad

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @gmp krenten en rozijnen worden voor houdbaarheid vaak gezwavelt . Dus bij onvoldoende spoelen kan dat een probleem wezen .  Daarnaast helpt een te grote hoeveelheid zwavel het gist omzeep . Bij Te veel dode gistcellen krijg je ontbinden van…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Volle smaak spirit" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @gmp zeker bij rum moet je het tijd geven om op smaak te komen . Er is geen een drank die na paar dagen al op smaak is . Ook als je geforceerd wil verouderen zal je eerst een aantal…   Read more»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Volle smaak spirit" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @gmp bij likeuren wordt er glycerine, een 10 ml per liter, toegevoegd voor een voller mondgevoel. Geen idee of dat bij rum ook kan werken. Misschien een testje doen met een glas?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert replied to the topic "Melasse zuiveren" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @gmp gist gebruik en ” dunder” zijn verschillende dingen .
    Als je gist wil hergebruik zal je deze ook eerst zoveel mogelijk moeten schoonmaken  / regenereren 

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo replied to the topic "Melasse zuiveren" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @gmp, ik heb misschien gemist dat je je voorstelde, maar als nog welkom. Melasse wassen  doe ik als volgt: 1 deel melasse, 2 delen water dit hou ik al roerend ruim 20 minuten op 85 graden. De andere dag is…   Read more»

Profielfoto Kevin Profielfoto webmaster

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz

Nieuwste topics

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 17 uur geleden

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 1 week geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 1 week geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 1 week geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens