-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@gmp ik weet niet op afstand hoever jou beslag is ” besmet” Bij licht probleem kun je het van de gist resten af halen en hierna meerdere keren over gieten . Daarna 24 uur laten staan . Nog eens van… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@gmp krenten zijn geen noodzaak .
Wanneer je een goed maisch proces hebt gevolgd. 55 , 65 ,72 graden zijn er voldoende aminozuren aanwezig en is in principe extra gistvoeding overbodig .
Eventueel een paar gram DAP kam geen kwaad -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@gmp krenten en rozijnen worden voor houdbaarheid vaak gezwavelt . Dus bij onvoldoende spoelen kan dat een probleem wezen . Daarnaast helpt een te grote hoeveelheid zwavel het gist omzeep . Bij Te veel dode gistcellen krijg je ontbinden van… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Volle smaak spirit" – 4 jaren geleden
@gmp zeker bij rum moet je het tijd geven om op smaak te komen . Er is geen een drank die na paar dagen al op smaak is . Ook als je geforceerd wil verouderen zal je eerst een aantal… Read more»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Volle smaak spirit" – 4 jaren geleden
@gmp bij likeuren wordt er glycerine, een 10 ml per liter, toegevoegd voor een voller mondgevoel. Geen idee of dat bij rum ook kan werken. Misschien een testje doen met een glas?
-
Robbert replied to the topic "Melasse zuiveren" – 4 jaren, 1 maand geleden
@gmp gist gebruik en ” dunder” zijn verschillende dingen .
Als je gist wil hergebruik zal je deze ook eerst zoveel mogelijk moeten schoonmaken / regenereren -
RuMo replied to the topic "Melasse zuiveren" – 4 jaren, 1 maand geleden
@gmp, ik heb misschien gemist dat je je voorstelde, maar als nog welkom. Melasse wassen doe ik als volgt: 1 deel melasse, 2 delen water dit hou ik al roerend ruim 20 minuten op 85 graden. De andere dag is… Read more»