Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Grensjager2

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Grensjager2

@grensjager2

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 1
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden, 1 week geleden

    @brenner je kunt je beperken tot ” moonshinen ” of serieus bezig zijn met goede drank maken. Werken met spul uit winkels  of zelf sturing geven om smaken te creëren.  Elke handeling  vanaf het manier van mouten , manier van…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden, 1 week geleden

    @rumo ja met goede moutmeel kom je op voldoende sg  . Omdat het ook fijn gemalen is is de zetmeel ook goed bereikbaar.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden, 1 week geleden

    @rumo wanneer je een groenmout , pilsmout gebruikt naast moutmeel kun je in principe met 1 kg mout op 9 kilo moutmeel toe.  (10 % dus )
    Met 1 op 7 is dus geen probleem . 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden, 1 week geleden

    @rumo moutmeel is prima re gebruiken . Vaak heeft dit geen actief enzym dus zal je of een diastatisch mout met ten minste 10 % van totale hoeveelheid moeten toevoegen. Daarnaast moutmeel is lastig om een heldere stook wijn te…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden, 1 week geleden

    @brenner ten eerste des te  hoger temperatuur gaat de enzymen werking achter uit .  Coenzymen breken af .   Daarnaast verschillende suiker ketens veranderen van structuur.   Je krijgt karameliseren.   Vezels verharden   . Stoffen verdampen .  Je krijgt ook verkolen .  Bij…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden, 1 week geleden

    @brenner als een peated mout voldoende enzym werking heeft is hij op niet hoge temperatuur geeest en daarmee zal ook de peat niet sterk zijn .  Daarnaast zal je een vrij vlak smaakprofiel krijgen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 6 maanden, 1 week geleden

    @tom182 calcium sulfaat verhoogt zuurtegraad dus ph gaat omlaag. Calcium carbonate verlaagt zuurtegraad en dus gaat ph waarde omhoog.  Voor maischen kun je kraan water gebruiken . Gemiddelde ph in Nederland zit rond de 7  .  Als je wel water…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "HELP BIJ MIJN EERSTE AANSCHAF" – 6 maanden, 1 week geleden

    @ron64 hallo , welkom.  Voor schone alcohol gebruik je een kolom still  , voor volle smaken een alembiek ,  potstill , Alquitara   voor cognac een charantaise.   Whiskey een whiskey still  Veel dranken vragen verschillende soorten destilleer apparaten  . Er is…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 6 maanden, 1 week geleden

    @rinus55 bij mij zit onderhuis een oude kelder waar vroeger de kolen en aardappelen in hebben gelegen. Altijd vrij constant in temperatuur en ook luchtvochtigheid.  Zelden komt temperatuur daar boven de 12 graden en  vriest er ook nooit. En luchtvochtigheid…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 6 maanden, 1 week geleden

    @rinus55 het is niet goed zichtbaar op foto maar het  percentage is 42 % .  Dus 8 % verlies in ruim 4  jaar sinds het in vat is gekomen . Dat is met kleinere vaatjes vrij normaal.   Om deze reden…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden, 1 week geleden

    @bcnx71 zit geschreven text in het filmpje wat het meeste wel verteld. Maar als je vragen hebt kun je die altijd stellen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 6 maanden, 1 week geleden

    @rinus55 ik geloof dat deze 50% was toen hij op vat kwam
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 6 maanden, 1 week geleden

    @rinus55   inderdaad beetje richting de talisker port ruighe nu op kamer temp is hij wat zwaarder in rook en minder sting  .  maar hijis  Rokerig , zilt , fruitig , scherpje als kruidnagel / peper , choco , vanilla ….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 6 maanden, 1 week geleden

    @tom182 prima keuze. Ga je lang veel plezier van hebben.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 6 maanden, 1 week geleden

    @theresa dat blijft voorlopig leeg tenzij jij het kunt gebruiken. Dan haal je het maar op . Is 10 liter vat.  Smaak is  . Rokerig , zilt , fruitig , scherpje als kruidnagel / peper , choco , vanile . …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 6 maanden, 1 week geleden

    En poef fles.
     IMG_20241227_150332471_HDR.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 6 maanden, 1 week geleden

    Grote voorraad kruik.
     IMG_20241227_145854523.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 6 maanden, 1 week geleden

    Percentage na 4 j in  vat gelagerd te zijn is gezakt . dus nu maar op flessen gezet.
     IMG_20241227_145823043.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden, 1 week geleden

    @bcnx71 ik ben niet bekend met de mouten uit de winkel.  Ik maak zelf zware peated  smokey whiskey met mout uit eigen ” keuken” . Dus je zal moeten vragen bij de brouw winkels naar een hoog diastatisch mout   ….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden, 1 week geleden

    @bcnx71 ik heb even moeten nazien want ik kende die mout niet. ( Om hoge kwaliteit te krijgen mout ik altijd  zelf ) 
    Maar inderdaad die mout moet zowiezo een diastatische mout aan toegevoegd worden.  En daarna een volledig maischen toegepast 

  • Meer laden
Profielfoto Bad Wolf Profielfoto TL Lamp

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz tom182

Nieuwste topics

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 3 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 5 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 6 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens