Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Grensjager2

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Grensjager2

@grensjager2

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 1
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Kleine batch" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @psycat leuk keteltje als je ook kolom korter kan gebruiken.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 2 maanden, 2 weken geleden

    En 25 min later geschroot en klaar voor volgende stap
     IMG_20250227_132922085.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 2 maanden, 2 weken geleden

    Graan en mout 
     IMG_20250227_121745265.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert posted a new topic "Wat te doen met restanten?" – 2 maanden, 2 weken geleden

    Mout wat ik had gemaakt eind ’24 is toch zonde om voor de kippen te gooien. Ook stond er nog was gerst  . Na bijna alles door de jaren wel gemaakt te hebben eigenlijk weinig idee wat te doen  dus…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Kleine batch" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @psycat op enkele van mijn filmpjes zie je dat ik de mini Alquitara in de woonkamer allerlei dingen heb gemaakt.   Alquitara op een spiritus brander en emmer water ernaast  met aquarium pompje . De smartstill met wat aanpassingen zoals in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "met smartstill van het padje" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @psycat dat filmpje was ik al vergeten .  Maar dat ding met de attributen heb ik nog steeds . Dat spul is ook nodig als je er meer mee wil dan alleen waterkoken

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Kleine batch" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @psycat ik heb een oude airstill staan  . Ik heb ooit zelfs iets ermee gedaan en hier geplaatst  .  Topic ” met smartstill  can het padje ”  Het is grappig speelgoed maar voor paar centen meer of tweede hands alembiekje…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Onvolledige vergisting" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @geen-onruststoker ph meet je in begin en halverwege en aan eind van de gist periode  . Gist maakt alcohol wanneer het anaerobe is  . Dus geen zuurstof meer aanwezig.  Is er wel zuurstof is alcohol uitstoot nihil   . Gist vormt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Onvolledige vergisting" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @geen-onruststoker als je beslag klaar is en je voegt gist toe dan sluit je het af en je laat het rusten.  Elke dag schudden verbreek je de co2 deken aan oppervlakte en kan er weer zuurstof bij komen .  Je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @fiederels ik gebruik zeg maar “9 van de 10 keer” een zelf gemaakte gist  .  ( Ik ben ook begonnen in een tijd dat al die pakjes gisten niet te krjjgen waren ) ik doe het op verschillende manieren aangepast…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "PH te laag" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @stokerke echt wit schoolbord krijt is ook puur calcium en bruikbaar

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "PH te laag" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @stokerke als je die stukken van uit fe dierenwinkel even goed spoeld in helder water kun je deze prima gebruiken.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "PH te laag" – 2 maanden, 3 weken geleden

    @stokerke er zijn diverse middelen om ph te verhogen natriumbicarbonaat ,calcium carbonate maar je kunt vaak met een dergelijke stookwijn simpel sepia of schelpen toevoegen  . Dat is verharde kalk wat langzaam afgeeft en als het weer zuurder wordt ook…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon Whiskey / recept gevraagd" – 2 maanden, 3 weken geleden

    Stookforum


     
    In dit topic vind je beeld voor beeld een verslag van bourbon maken .
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 4 weken geleden

    @janne heb je  naast de t500 niet een gewone alembiek of dergelijke ketel ?  De T500 is een leuke hobby ketel voor hoog alcohol te stoken , de alembiek ( helm ) is een beetje een concessie in iets flexibeler…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 4 weken geleden

    @janne de brug is de overgang van ketel naar koeler  . Ik vermoed dat bij jou ketel de thermo dan halverwege de hals zit . Daar zal de temperatuur inderdaad hoger liggen . Als de ketel optimaal werkt zou daar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 4 weken geleden

    @janne als al gist kun je het ook gewoon laten gaan  , als je nu inkookt moet je opnieuw gist toevoegen. 
    Je hebt alleen wat meer volume nu  . 
    Destilleren tussen 81 en 88 graden brug temperatuur 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 4 weken geleden

    @bewust bij te bittere smaken kun je met limoen of ook zelfs grapefruit smaak opfrissen  . Ook kun je wat extract maken uit zouthout en dat toevoegen voor zachtere vollere smaak

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 4 weken geleden

    @janne  met 3 gram per keer omhoog brengen en elke keer na 10 min even controleren wat het ph dan is. Ik zou bin bessen nooit extra suiker vergisten. Bessen hebben al een fragiele smaak.  Wil je hoger sg kun…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 4 weken geleden

    @janne natrium bicarbonaat zou tijdens stoken niet overkomen tenzij je te hoge temperatuur gebruikt  .  Ph van 2 is inderdaad te laag voor fruit is 3,4 – 4,2 prima. Je had dus iets minder natrium bicarbonaat kunnen gebruiken.   Eventueel wat…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Bad Wolf Profielfoto TL Lamp

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • T500 reflux + alambiek en toebehoren

    Door Johnnieboy 3 uur geleden

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 3 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 5 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 1 week geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens