Forum antwoorden aangemaakt

RE: APPELMELASSE

Hoi ik ben deze al een jaar aan het vergisten. De smaak is goed, ik kan niet direct zeggen calvados en die heb ik ook gemaakt. Ik vind hem iets zachter van smaak voor de likeurs als basis heel goed. J...

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: Melasse zuiveren

@robbert bedankt voor de informatie deze zal ik zeker gaan toepassen. Vooral die appelmelasse ik kreeg die niet goed op gang bleef maar uit proberen met alle soorten gisten uiteindelijk met 50 gram ba...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Melasse zuiveren

@robbert dank je wel als je glycerine google dan komt er veel naar voren welke is de beste en hoeveel op 25 liter is dat direct voor de stook neem ik aan . Ik wacht 4 weken dan doe ik het er bij en da...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Melasse zuiveren

@robbert dank je wel maar wat raad je me aan kolom of potstill er zit te veel voeding in en die zweem komt me bekend voor. Ik heb er veel opnieuw gestookt daardoor . Maar dat heb ik niet altijd gelukk...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Melasse zuiveren

@robbert bedankt ik zie dat ik dingen te veel gebruik met in een mijn achterhoofd baat het niet dan schaadt het niet maar deze hoeveelheid had ik van de verpakking over genomen. Maar ik ga daar voorta...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Melasse zuiveren

@stokes ik weet zelf niet meer waar ik die gekocht heb ik heb eens een kilo gekocht daar doe je zolang mee meen braumarkt . Ik heb voedingszout een theelepel per liter.

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Melasse zuiveren

@robbert nou dan is dit ook de laatste keer ik gebruik normaal dap of havermouth maar ik had dit gelezen hier op een rum recept ik heb hem nu twee keer gebruikt afwachten hoe merk ik dat aan de smaak.

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Melasse zuiveren

@robbert bedankt heb ik gedaan en hij loopt al even open gemaakt en de eierschalen van twee eieren er bij gedaan . Ik appelmelasse en heb ik op dezelfde manier behandeld werkt goed wel 10 liter zelfge...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Melasse zuiveren

@robbert dus koken en verder heb ik gelezen en die eierschalen enig idee .

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Melasse zuiveren

Product meen ik dan en nog een vraag over eierschalen doen juliie die na de vergisting er in of tijdens de vergisting en de hoeveelheid hiervan b.v.d. groet Guus

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Melasse zuiveren

@robbert deze snap ik niet het is een melasse dus een rest procent en deze worden ook gebruikt in de diervoeding . Dus ik snap even niet wat er mis aan is je kookt hem af haalt hem door een käasdoek....

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Welke gist voor welk resultaat ?

@alchemist oke bedankt

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Welke gist voor welk resultaat ?

Hoi Chris Ik heb appelmelasse dus een restproduct van appelstroop. Ik ben van alles aan uit proberen b.v met rumgist en dat gaat. Ik verdun hem want hij is erg stroperig dus 10 liter water en 10 liter...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Appels gebruiken

@robbert bedankt voor je antwoord ik laat alles dan maar in de garage staan. De verzuring kan ik je niet over alle vaten iets zeggen ik heb er pas een uit nieuwsgierigheid gestookt maar hij smaakte zu...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Appels gebruiken

@robbert daar heb ik een vraag over ik heb mijn pruimen in emmers gedaan en in een ton en heb de wilde vergisting zijn gang laten gaan. Nu had ik even geen plaats in de garage dus verhuis naar de serr...

In forum Recepten

3 jaar geleden
Pagina 1 / 2