@martijnbr in zijn geheel !dat geeft smaak vergisten/stoken is niet alleen om zetten van suiker naar alcohol maar het creëren van smaak …. Misschien nog wel belangrijker de pulp die uitgegist is kun mee in ketel doen in een kookzak… Meer lezen»
@martijnbr
in principe kop en kont eraf en pitten eruit, door de midden of in 4 stukken, dan ff kook erover
Laten afkoelen tot onder de 30 graden en dan gist erbij,uit laten gisten en stoken
@moon-shiner157 Misschien beter als je de Tiny projects van Robbert bekijkt zo maak je whisky ! je kan ook alchohol mengen met iets dat je whisky smaak krijgt ….whisky limonade…. tip lees eerst recept en bekijk de filmpjes om… Meer lezen»
@bewust
daar had ik niet op gelet
maar dit is een hele andere aansluiting
tip zoek gewoon een nieuwe brander met slang .Je hebt zo’n mooi keteltje.Die verdient ook een mooie brander
kijk ff bij gaswinkel.nl die hebben er zat
Ben er vrijdag geweest,in een anderhalf uur 42 kg geplukt Grote Boomgaard,nu erg mooie grote jubileum pruimen..van die blauwe er staan tussen bomen heel veel trappen en je krijgt pluk emmers mee stokers privilege….doorrijden tot achter tip ga met ze… Meer lezen»
Wat dat schoonmaken betreft dat viel mee .Ook de pluktijd.Ik geloof nog geen anderhalf uur en 4 a 5 uur ontpitten.Ouwe leger pan op het vuur .ontpitten,gelijk water koken ,pruimen er in door ontpitten en gelijk in de pan… Meer lezen»