Vond forum berichten leuk
Mijn 60l alquintara ketel Met dit apparaat stook ik nu al een tijdje, niets mis mee, heel eenvoudig, en gemakkelijk in gebruik. 17282232251191114841275091482140.jpg |
In forum Mijn installatie |
7 maanden geleden |
RE: aanmaak gerst @prins volume van jou gemalen product + 3,2 liter water per kilo dan weet je waar je op uit komt. 5 kilo zou dus 16 liter water bij komen . Waarom suiker erbij ? Theoretisch geeft 5 kilo granen /... |
In forum Stookforum |
7 maanden geleden |
RE: Zure smaak in perenstookwijn @bartholomeo inderdaad pulp mee fermenteren is beter dan alleen de sap persen. Geld ook voor appels . Je rendament is ruim 30%hoger omdat je daarmee ook de suikers die in de pulp zit omzet. Ook de pul... |
In forum Stooktips |
7 maanden geleden |
RE: Zure smaak in perenstookwijn @bartholomeo peren sap alleen stoken is misschien wel handiger maar je laat veel suikers achter in de pulp. Daarnaast ook veel foezels en vezels die smaak geven. Het is heel belangrijk altijd te lett... |
In forum Stooktips |
7 maanden geleden |
RE: Zure smaak in perenstookwijn Mijn beste ervaring met peren is ze goed blenderen, echt tot een pap maken en daarna uitpersen, dat je eigenlijk zoveel mogelijk sap overhoud. Het persen kan je voor fermentatie doen of erna, dit is j... |
In forum Stooktips |
7 maanden geleden |
RE: Continue fermentatie Thanks Maestro Momenteel werk ik met "sourmash" dus hergebruik van dezelfde stam. Ik werk ook gedeeltelijk met continue fermentatie. Een batch blijft bij mij 3 maanden actief. Daarna begin ik een... |
In forum Het Café (praathuis) |
7 maanden geleden |
RE: Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten Thanks Maestro Heel nuttig. Persoonlijk haal ik altijd steeltjes, pitten en klokhuis weg. Als je echter met pulp van een persbedrijf werkt, weet je niet echt wat er tussenzit. Ook geldig voor dru... |
In forum Spirits |
7 maanden geleden |
RE: Rozenbottels? @harryd1969 een verfmenger die niet scherp is zou kunnen. de fd 3 van Fermentis is de fruit versie . Dat is prima. |
In forum Recepten |
7 maanden geleden |
RE: Ouderwets Lightbody rum maken Even vanavond een 20 liter rum beslag erdoor jagen . 3 uurtjes ongeveer 1e overhaal en als ik dan nog zin heb de tweede erachteraan. Kennis van mij komt niet toe aan de rum te destilleren vanwege... |
In forum Recepten |
7 maanden geleden |
RE: Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten @rumo thx, ik ben zelf gestopt wanneer de uitloop 6% is en de 4 L is ca 17% Heb nu 3 emmers met appels en 1 peer gedaan (deze apart gehouden) Morgen de laatste emmer met appel stookwijn en maandag de ... |
In forum Spirits |
7 maanden geleden |
RE: moutextrakt @prins Je wil de moutextract alleen gebruiken als gistvoeding? dat kan prima. Voor een neutrale alcohol zou je even de zoekfunctie van dit forum kunnen gebruiken er is namelijk al heel veel over gesch... |
In forum Stookforum |
7 maanden geleden |
RE: Zure smaak in perenstookwijn @Robbert het is gelukkig niet azijnachtig maar echt iets zurig. @Harryd1969 ik heb de peren niet tot moes gemaakt, maar meer flink gekneusd. Hier geen extra suiker aan toegevoegd. Dus het is wel een g... |
In forum Stooktips |
7 maanden geleden |
RE: Bad Motivator barrels Ik ben er blij mee. Met mijn kleine keteltje duurt het al lang genoeg om genoeg rum of whisky te maken om een vaatje te vullen. Bij deze hoef ik me geen zorgen te maken dat het eikenthee wordt zoals s... |
In forum Vraag en aanbod |
7 maanden geleden |
RE: tweede stook @prins stomme vragen bestaan niet, niks vragen en verprutsen is stom. |
In forum Stookforum |
8 maanden geleden |
RE: tweede stook @alchemist wist het niet daarom vraag ik het soms denk je dat je het goed doed en blijkt naderhand dat het niet goed is .dacht misschien een beetje tot rust laten komen en dan de tweede stook maar o k... |
In forum Stookforum |
8 maanden geleden |