Vond forum berichten leuk

RE: tweede stook

@prins 1 dag, 13 uur, 28 minuten en 12 seconden is het gouden moment voor de tweede overhaal. Dat lijkt uit de lucht gegrepen en is ook zo, direct achter elkaar destilleren is prima, na de eerste ov...

In forum Stookforum

8 maanden geleden
RE: Whisky van walnoten

@lemmy Zeker, alleen de doppen heb ik in het verleden ook wel eens gedaan op aanraden van Robbert, het geeft een warme invloed op de drank zonder echt tanine mee te geven (vooral als de schotjes wegge...

In forum Stookforum

8 maanden geleden
RE: Whisky van walnoten

Voedingscentrum geeft al aan dat het weinig gaat opbrengen met minder dan 3% aan suiker, de productieomschrijving van een Franse producent zegt: There is a single, large seed inside the walnut. The s...

In forum Stookforum

8 maanden geleden
Newton, Darwin en vacuum Distillatie

Voor degene onder ons die houden van exclusieve gin, een interessant artikel op de BBC Ik denk niet dat vacuum distillatie voor ons is weggelegd maar met Robbert weet je nooit.

In forum Het Café (praathuis)

8 maanden geleden
Peren Eau de Vie rijpingsvraag

Beste lezers, Van het weekend 3 25l vergistingsvaten bereidt voor mijn Eau de Vie van peren. Wat heb ik gebruikt: per vat, 7 kilo Triumph (lekker melig en zacht) 3 kilo Conference (melig). Hier een Fr...

In forum Stookforum

8 maanden geleden
RE: kolom bouwen

@jagdhornblaser als brug themp 75 graden is komt er weinig uit. Min 78,3 nodig op brug om ethyl over te laten komen. Themp kooknat , oppervlakte vloeistof , hals , brug en uitstroom hebben allemaal ...

In forum Mijn installatie

8 maanden geleden
RE: Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis

@robbert dus als ik terug aanvul met pure alcohol, wordt de pastis terug helder? Alvast bedankt! Amaury

In forum Likeuren

8 maanden geleden
Voorstellen

Goedemiddag. Ik ben Richard Elsinga, en ik brouw en stook al enkele jaren (vooral in de winter). Reageer niet zoveel, maar lees forumberichten toch regelmatig. Tot mijn verrassing geen account 😉 Nu du...

In forum Stel je even voor...

8 maanden geleden
RE: Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje

@joostbos Actieve kool is niet selectief voor alleen bijsmaken 😉 , dus ja het kan ook andere dingen wegpakken. Het is ieder z'n ding, maar minder suiker, bakkersgist en gistvoeding zorgt voo...

In forum Recepten

9 maanden geleden
RE: Recept Kruskovac?

Ik heb beide recepten gemaakt en ze verschillen verassend van smaak. Deze met de gekookte peren smaakt fijner en heeft mijn voorkeur. Deze met de gemacereerde peren heeft eerder een stoofpeer-achtige ...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust

@robbert ik denk dat er een secundair vat bedoeld wordt in plaats van een kolom boven op de ketel. Je heb verschillende secundair vaten met verschillende doelen. En een kolom zorgt voor zuivere alcoho...

In forum Stookforum

9 maanden geleden
RE: Vraag beginner.

Ik zit sinds 2018 op dit forum en heb nooit verhalen gehoord over mensen die in de problemen kwamen. Ik weet van mensen die op braderieën demos hebben gegeven, interviews en mensen die buiten op straa...

In forum Stookforum

9 maanden geleden
RE: ĺikeur

@georges Het is eigenlijk heel logies als je met 1 liter alcohol van 90% alle smaak uit een vrucht haal en je verdun dat met 1 liter water heb je 2 liter drank. Dus heeft 1 liter drank nog maar de hal...

In forum Recepten

9 maanden geleden
RE: Spiritus smaak

@robbert ik heb het gedaan met de andere gist en het is echt stukken beter, thnx voor je hulp. Er zit nog een iets wat bijsmaak aan, beetje zurig zou ik het omschrijven. Ik ga nog even experimenteren ...

In forum Mijn installatie

9 maanden geleden
Ik ben er een paar jaar tussen uit geweest,

Hallo, mijn naam is Bart, ben hier vroeger al eens een meelezend lid geweest maar nooit echt gepost, Weinig tijd gehad, vader overleden en geen zin gehad om nog iets te brouwen, nu vorig jaar dan toch...

In forum Stel je even voor...

9 maanden geleden
Pagina 7 / 60