-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@harrymuyres probeer wanneer je eind naderen gaat , dan zal temperatuur oplopen, niet boven 94 te komen.!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@harrymuyres bij elke vergisting wordt methyl gevormd.
Bij mellasse, suiker , granen , mouten , knollen is aanwezigheid eigenlijk verwaarloosbaar . En verder geen probleem.
Bij hard schillig fruit is methyl vorming iets om rekening mee te houden . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@harrymuyres sg van melasse vergisting zou 1005 heel goed zijn . Temperatuur op de meter bovenin voor zo schoon / natural mogelijk alcohol moet omdat hij nog net voor bovenste punt zit ( het drempeltjes waar net de alcohol overheen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@harrymuyres de kolom zal wel wat smaken over laten komen maar je moet dan hoog Stoken om op brug een goede temperatuur te krijgen en constant te houden . Dan is onderin ketel waarschijnlijk al rond kookpunt wat weer tenkoste… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@harrymuyres Het resultaat is niet geheel hetzelfde als een pot still. Daarbij sluit ik me aan bij het commentaar van @Robbert. Echter is het ook niet volkomen afgeraden om je rum nu te stoken hoor. De pot stil methode is… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@harrymuyres misschien kun je de kolom op twee plaatsen door zagen . Een paar sokken kopen en op onderste deel zetten en op het tussenuit gezaagde stuk . Dan kun je zowel met een korte top en een kolom werken … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@harrymuyres voor een rum stook of een eau de vie is een kolom niet geschikt. Je houd te weinig smaakt stoffen als vezels, foezels ,esters en ethische olieen over . Voor rum gebruik je Een helm / hoed op de… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@harrymuyres Een drank die alleen smaakt naar het hout waar die op gerijpt is. Dus geen meegekomen smaken en geuren van bijvoorbeeld fruitesters.
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Asperges likeur" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@harrymuyres
zo moet je toch voor jezelf bepalen wat je lekker vind.
mooi dat het beter is geworden na wat verandering.
Cheers
Groet, @ndré😎🥃 -
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@harrymuyres een groot scheidend vermogen is ideaal om zo een zo zuiver mogelijk resultaat te behalen van de stof die je wilt verkijgen. Echter bij het maken van rum wil je niet alleen de alcohol uit de melasse verkrijgen, maar… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@harrymuyres ziet er goed uit! Pakking er uit laten bij zowel je stripping als spirit run. Zo houd je meer smaak over. Ben benieuwd hoe je rum gaat worden? hier staan er ook twee rum batches te rijpen. Eentje puur… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@harrymuyres voorloop idd niet meenemen. % alcohol van je mash is alleen te meten met de sg meter. Begin sg en eind sg kunnen je die informatie geven. Of de mash destillerem en je alcohol % meten van je low… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@harrymuyres Stripping runs is inderdaad de alcohol uit de mash stoken. Dit te doe je door je vermogen van je ketel zodanig in te stellen dat er een vloeiende straal destillaat uit je ketel komt. Hierbij op wat voorloop na… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@harrymuyres Zolang je het deksel er niet afhaalt zal er uiteindelijk een soort “deken” van CO2 op je mash liggen. Velen zeggen dat het nadelig kan zijn als je een uitvergiste mash lang laat staan. Andere zeggen weer dat ze… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@harrymuyres Dat klopt en kan ook normaal zijn. Het kan makkelijk 3 weken duren. plus dan nog een weekje uitzakken.
Heb je je sg waarde in het begin gemeten? -
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@harrymuyres ik was mijn melasse ook nooit. laat hem even goed uitzakken en hevel de boel goed over. Als je dan rustig stookt brand het niet aan. Dunder is inderdaad hetgeen dat in de ketel achterblijft. Bij rum wordt het… Meer lezen»
-
Teunis antwoordde op het onderwerp "Grappa" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@harrymuyres Hallo Harry, Ik heb de appels alleen kleingesneden en de helft gekookt en zonder gist in een 100 liter vat weggezet. Ik hoop dat het goed gaat maar rook na een paar weken al dat het de goede kant… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@harrymuyres ik weet niet waar sprookje vandaan komt dat een waterslot zou aangeven wanneer iets gist of gisting voorbij is . Een waterslot is een stankafsluiter ! GEEN indicator hoe gisting verloopt . Het gebubbel is bijkomstigheid. Gas ( Co2… Meer lezen»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@harrymuyres
Ik zou het 75% appel en 25% peer doen.
Groet, @ndré -
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@harrymuyres ja hoor, als het genoeg verpulpt is zal de suiker toegankelijk zijn vd gist, het gaat dus gewoon mee👍
- Meer laden