Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

HarryMuyres

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van HarryMuyres

@harrymuyres

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 3 jaren geleden

    @harrymuyres 
    peren maken het wat zoeter
    ook in calvados zit wel eens wat peer
    maar wanneer wil je dit maken?is niet echt appel/peer seizoen

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 3 jaren geleden

    @harrymuyres er zijn meer wegen naar Rome zeg ik wel eens. Als je begint met weinig apparatuur kun je paar dingen doen. Klokhuis weghalen, klein snijden en pectolase enzym erbij of na het verwijderen van klokhuizen en het klein snijden…   Meer lezen»

  • Profielfoto van SteephMeister

    SteephMeister antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 3 jaren geleden

    @pikketanus ok. Dat heb ik zelf nog niet gehad. Goede tip. @HarryMuyres, ik zou dan inderdaad appels erbij doen en dan wat water zodat de most goed roerbaar is.

  • Profielfoto van SteephMeister

    SteephMeister antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 3 jaren geleden

    @harrymuyres 
    Dan is meer appels toevoegen zeker geen probleem. Als je er aan kan komen dan zou ik dat gewoon doen. 

  • Profielfoto van SteephMeister

    SteephMeister antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 3 jaren geleden

    @harrymuyres  Teveel gist is volgens mij niet snel een probleem. Te weinig kan tot een onvolledige vergisting leiden. Zelf heb ik in het verleden ook wel eens meer gist gebruikt dan op het pakje staat, nooit problemen mee gehad.  Meer…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 3 jaren geleden

    @harrymuyres 
    ja je kunt meer nemen 
    tot je ongeveer 25 liter sap,pulp heb
    desnoods voeg je wat appel diksap er bij ,om het suiker gehalte wat op te krikken
     

  • Profielfoto van SteephMeister

    SteephMeister antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 3 jaren geleden

    @harrymuyres Je hoeft geen suiker toe te voegen voor de vergisting. Je kunt wel pectinase (/ pectolase) toevoegen om het fruit beter vergistbaar te maken. Appels bevatten zelf genoeg fruit voor een volledige vergisting. Qua alcohol % is 12% of…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 3 jaren geleden

    @harrymuyres 
    wat wil je er mee gaan doen ?stoken in bv calvados te maken of cider van maken 

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Klaren / scheiden wash" – 3 jaren geleden

    @harrymuyres Hier is al heel veel over geschreven bijv. Fermentis C-70, Mangrove Jack M44 of gewoon bakkersgist.
     

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Klaren / scheiden wash" – 3 jaren geleden

    @harrymuyres Het is dus niet erg om te stoken als er nog wat kool in zit maar beter is het om zo veel mogelijk kool te verwijderen. En dat gaat het beste met een klaringsmiddel. Niet zo turbo he om…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Klaren / scheiden wash" – 3 jaren geleden

    @harrymuyres nee, de kool absorbeert ongewenste stoffen die je na het verwijderen van de kool kwijt ben. Als je met de kool er nog in stook heb je de kool er voor niks in gedaan. Ik zou met een turbogist…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Na klaren te ruw met overhevelen!" – 3 jaren geleden

    @harrymuyres zie ik nu al dubbel of heb je dit bericht 2X gepost 🤪

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Klaren / scheiden wash" – 3 jaren geleden

    @harrymuyres welkom(als ik dat al niet gezegd had) Het kan eigenlijk allemaal, het zakt weer naar de bodem, je kan nog een keer een klaringsmiddel toevoegen en je kan het ook zo stoken. Zo dat is een antwoord waar je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Chriswisky

    Chriswisky antwoordde op het onderwerp "Leren stoken" – 3 jaren geleden

    @harrymuyres natuurlijk eerst effe bellen want de ouwe werkt nog mijn tel nr is 0621692468

Profielfoto munckerik Profielfoto Nimrax

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55 tom182

Nieuwste topics

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 5 uur geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 11 uur geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 2 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 1 week geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens