Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Hilly

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Hilly

@hilly

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 4 jaren geleden

    @hilly, mijn ervaring met aardappels is dat het zetmeel wel omgezet wordt(met de oude zakjes of mout) maar het SG is laag, dus weinig drank opbrengst.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 4 jaren geleden

    @hilly Apart, je zou genoeg contactoppervlak moeten hebben. De verschillen die we gehad hebben zijn de hoeveelheid granen en het feit dat ik mineralentabletten heb toegevoegd, die doen wel iets met het maischen maar betwijfel dat het verschil zo groot…   Read more»

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 4 jaren geleden

    @hilly dat is idd apart, ik ga ook eens testen met aardappels. Hoeveel water heb je gebruikt om te spoelen? Ben benieuwd wat het originele sg was. Blijkbaar zijn er zetmelen die niet vatbaar zijn voor dit enzym.

  • Profielfoto van NaFets

    NaFets antwoordde op het onderwerp "Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept" – 4 jaren geleden

    @hilly, dan wil ik het ook wel proberen. Ik wil je een persoonlijk bericht sturen maar dat lukt me niet. Ik vermoed dat dat komt omdat ik nog te nieuw ben.

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 4 jaren geleden

    @hilly hoe is het afgelopen? Ik vroeg me af wat het sg is geworden uiteindelijk. Hoeveel te vergisten vloeistof heb je in totaal gemaakt? 

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 4 jaren geleden

    @hilly vol de kook er over, tot 105 graden werkt hij optimaal. Komt vast goed 😉

  • Profielfoto van Cees

    Cees antwoordde op het onderwerp "Sinaasappelborrel" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @hilly sorry, even de weg kwijt

  • Profielfoto van Cees

    Cees antwoordde op het onderwerp "Sinaasappelborrel" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @hilly ik kan er niet meer van maken.
     

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden

    @hilly, daar lijk het wel op. Gewicht is ook aan de hoge kant, 10 gram voor een normale gist komt veel voor.

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden

    @hilly teveel aan suiker (onder mindere omstandigheden, beter gezegd minder optimale omstandigheden) kan voor te veel druk zorgen. Als een mens te diep duikt komt er ook te veel druk op het lichaam. Door suiker in oplossing is het water…   Read more»

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden

    @hilly bij de prestige schnaps gist zit idd voeding en mineralen, die 18 procent is onder optimale omstandigheden (grondstoffen, temperatuur, mineralen, zuurtegraad etc) en voor ons als hobbyisten lastig te realiseren… dus heel gek is dat niet dat je 18%…   Read more»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden

    @hilly snap het, dat is ook de rede dat ik een paar emmers stookwijn aan het maken ben. Bij een Turbo gist zit een afgemeten hoeveelheid voeding bij, maar bij een “normale” gist zit er net als bij bakkersgist niets…   Read more»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden

    @hilly, je zal eerst en keuze moeten maken met wat je wil. Je heb het veel over een hoog percentage, maar dat gaat niet altijd samen met veel smaak. Wil je een suiker drankje of een appel drankje(of beiden). Nog…   Read more»

  • Profielfoto van marcel1966

    marcel1966 antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden

    @hilly 131,25 is de omrekenfactor, dit is een vaste waarde, soms zie ik ook dat ze 135 aanhouden, als omrekenfactor dus 1,062-1,017=0,045×131,25=5,9% alcoholgehalte in jou masch

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden

    @hilly ja je zal voor 18% hogere sg moeten hebben.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden

    @hilly in de tabel gaat men uit van een standaard gist en niet gemanipuleerde vergistings . Je kunt ook beter uitgaan van alcohol volume . 1 kg suiker maakt 510 gr alcohol ! Alcohol weegt 789gr per liter .!  Dus…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden

    @hilly het is nog altijd zo dat je het beste kunt vergisten bij een sg van onder de 1100   of wel tussen  1090 Bij een minimaal sg van 1035 . Waarom een vergisten vroeg tijdig stopt kunnen diverse oorzaken wezen…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden

    @hilly een hoger percentage kun je krijgen door meer suikers minder vloeistof . Of iniedergeval tw zorgen dat de appelsap voldoende suikers bevat . Eventueel inkoken ook mogelijk maar pas op dat je sg niet te hoog wordt waardoor het…   Read more»

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden

    @hilly ik zou geen water meer gebruiken. Gewoon puur appelsap. Afhankelijk van het sg kom je daar meestal al tegen de 7% zonder suiker toe te voegen. Als je meer alcohol wilt kun je nog suiker toevoegen, maar meer suiker…   Read more»

  • Profielfoto van marcel1966

    marcel1966 antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden

    @hilly klopt, maar wel uit te rekenen aan de hand van jou SG begin en eindwaarde.

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 2 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 4 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 6 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 7 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens