-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 4 jaren geleden
@hilly, mijn ervaring met aardappels is dat het zetmeel wel omgezet wordt(met de oude zakjes of mout) maar het SG is laag, dus weinig drank opbrengst.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 4 jaren geleden
@hilly Apart, je zou genoeg contactoppervlak moeten hebben. De verschillen die we gehad hebben zijn de hoeveelheid granen en het feit dat ik mineralentabletten heb toegevoegd, die doen wel iets met het maischen maar betwijfel dat het verschil zo groot… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 4 jaren geleden
@hilly dat is idd apart, ik ga ook eens testen met aardappels. Hoeveel water heb je gebruikt om te spoelen? Ben benieuwd wat het originele sg was. Blijkbaar zijn er zetmelen die niet vatbaar zijn voor dit enzym.
-
NaFets antwoordde op het onderwerp "Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept" – 4 jaren geleden
@hilly, dan wil ik het ook wel proberen. Ik wil je een persoonlijk bericht sturen maar dat lukt me niet. Ik vermoed dat dat komt omdat ik nog te nieuw ben.
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 4 jaren geleden
@hilly hoe is het afgelopen? Ik vroeg me af wat het sg is geworden uiteindelijk. Hoeveel te vergisten vloeistof heb je in totaal gemaakt?
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 4 jaren geleden
@hilly vol de kook er over, tot 105 graden werkt hij optimaal. Komt vast goed 😉
-
Cees antwoordde op het onderwerp "Sinaasappelborrel" – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly sorry, even de weg kwijt
-
Cees antwoordde op het onderwerp "Sinaasappelborrel" – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly ik kan er niet meer van maken.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly, daar lijk het wel op. Gewicht is ook aan de hoge kant, 10 gram voor een normale gist komt veel voor.
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly teveel aan suiker (onder mindere omstandigheden, beter gezegd minder optimale omstandigheden) kan voor te veel druk zorgen. Als een mens te diep duikt komt er ook te veel druk op het lichaam. Door suiker in oplossing is het water… Read more»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly bij de prestige schnaps gist zit idd voeding en mineralen, die 18 procent is onder optimale omstandigheden (grondstoffen, temperatuur, mineralen, zuurtegraad etc) en voor ons als hobbyisten lastig te realiseren… dus heel gek is dat niet dat je 18%… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly snap het, dat is ook de rede dat ik een paar emmers stookwijn aan het maken ben. Bij een Turbo gist zit een afgemeten hoeveelheid voeding bij, maar bij een “normale” gist zit er net als bij bakkersgist niets… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly, je zal eerst en keuze moeten maken met wat je wil. Je heb het veel over een hoog percentage, maar dat gaat niet altijd samen met veel smaak. Wil je een suiker drankje of een appel drankje(of beiden). Nog… Read more»
-
marcel1966 antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly 131,25 is de omrekenfactor, dit is een vaste waarde, soms zie ik ook dat ze 135 aanhouden, als omrekenfactor dus 1,062-1,017=0,045×131,25=5,9% alcoholgehalte in jou masch
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly ja je zal voor 18% hogere sg moeten hebben.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly in de tabel gaat men uit van een standaard gist en niet gemanipuleerde vergistings . Je kunt ook beter uitgaan van alcohol volume . 1 kg suiker maakt 510 gr alcohol ! Alcohol weegt 789gr per liter .! Dus… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly het is nog altijd zo dat je het beste kunt vergisten bij een sg van onder de 1100 of wel tussen 1090 Bij een minimaal sg van 1035 . Waarom een vergisten vroeg tijdig stopt kunnen diverse oorzaken wezen… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly een hoger percentage kun je krijgen door meer suikers minder vloeistof . Of iniedergeval tw zorgen dat de appelsap voldoende suikers bevat . Eventueel inkoken ook mogelijk maar pas op dat je sg niet te hoog wordt waardoor het… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly ik zou geen water meer gebruiken. Gewoon puur appelsap. Afhankelijk van het sg kom je daar meestal al tegen de 7% zonder suiker toe te voegen. Als je meer alcohol wilt kun je nog suiker toevoegen, maar meer suiker… Read more»
-
marcel1966 antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly klopt, maar wel uit te rekenen aan de hand van jou SG begin en eindwaarde.
- Meer laden