Forum antwoorden aangemaakt

RE: kan ik eerder gebruikte houtsnippers hergebruiken?

dank voor jullie reacties. de vergelijking met theezakjes door munckeric heeft me overtuigd. ik houd niet van slappe thee ;-). maar eh... hoe maak je je eigen houtsnippers. wat voor hout gebruik je en...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
kan ik eerder gebruikte houtsnippers hergebruiken?

het rsecept dat ik heb gebruikt voor 25 liter stookwijn:2,5 kg maismeel4 kg suiker70 gram bakkersgist + 5 eetlepels suiker60 ml vloeibare amylase tweemaal gestookt met t500 met copper domeeen maand l...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

wat jij laat zien, RenéR, is wat hier in huis doorgaat voor brabants roggebrood: licht van kleur, een beetje zurig van smaak. wat je nodig hebt is wat wij - hier in huis dus - verstaan onder fries rog...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: peat smoke essence

Dit is het receptenboek van de profile-kit, hier kun je eea in opzoeken qua hoeveelheden. geweldig. ik ga kijken. dank je wel.

In forum Spirits

7 jaar geleden
peat smoke essence

ik heb een tijdje geleden peat smoke essence van still spirits gekocht ( nu ik er iets mee wil doen, meldt het flesje dat er een gebruiksaanwijzing is, maar die zit dan wel bij een compleet pakket van...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Welk klaringsmiddel voor een suikerwash?

Je dient wel het hele pak aktieve kool te gebruiken. Ik heb een 1,5 ltr. petfles de bodem uitgeknipt en hem omgekeerd op een 10 liter bolle fles gezet met de dop er nog op. Daarin een stuk fijngeweven...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Thanks illusie voor uw reactie. Mag ik nog vragen wat was de temperatuur van de fermentatie met de speciale wiskygist ? Bij mij is de temperatuur een 23° C met de bakkersgist . 'k Veronderstel dat d...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Met klaren bedoel ik: na het uitgisten : overhevelen van de stookwijn zonder bezinksel. Daarna enige tijd (24h) laten staan en pas daarna aanvangen of overhevelen voor het stookproces. Daar er hier oo...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Dat het niet noodzakelijk is om de suiker te inverteren in dit recept. Dat er een vergistingsduur is van een drie a vier weken ,vooraleer alles is vergist. Bij sommige was dit veel vroeger maar blijkb...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

In het roggebrood zitten zo veel voedingsstoffen dat je geen gistvoeding hoeft toe te voegen. voor mijzelf zitten er genoeg voedingsstoffen in, ja, dat geef ik toe. maar misschien is gist wel veel ki...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Bakkersgist kan prima, je hoeft geen dure prestige gist te gebruiken, maar als je dat graag wil, dan kan het uiteraard ook. in het recept stond: bakkersgist en gistvoeding. ik had geen gistvoeding. m...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Illusie, Ik begreep uit je vorige post dat je het citroenzuur aan de mash had toegevoegd en niet hebt laten opkoken met suikeroplossing. Ik vreesde dat ik ergens had overgelezen, dus ik heb je post n...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Ik denk dat er een kleine misvatting is betreffende het inverteren van suiker. Het inverteren onder invloed van (citroen)zuur is quasi nihil bij kamertemperatuur. De toevoeging van citroenzuur in je...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Daar van afblijven is meestal een illusie,hahaha gr??Chris.V. dat vrees ik ook, chris...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

gezien het enthousiasme over de roggebroodwhisky, wilde ik er ook snel mee aan de slag. maar ook ik had geen gistvoeding. dus heb ik whiskygist prestige wd van de stookwinkel gebruikt.qua ingrediënten...

In forum Spirits

7 jaar geleden
Pagina 2 / 5