-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Vergistingemmer" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@rumo Prima ik zal het nooit weer doen.
-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Sugarwash" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@rumo Prima ik zal het nooit weer doen.
-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Vergistingemmer" – 4 jaren, 2 maanden geleden
Nou dan was ik de eerste… Heb het niet weggegooid maar gebruik het voor schoonmaken. En waar praten we over? 3 max 4 euro aan materiaal. Dus waarom het risico nemen als je weet dat tijdens de fabricage olie en… Read more»
-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Schoonmaken T-500" – 4 jaren, 2 maanden geleden
Ik zou bij de t500 niet met zuur werken. De top van de kolom is kunststof en er zitten ook een paar o-ringen in. Je weet niet wat het effect van zuur is op die materialen. De rvs zadels in… Read more»
-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Vragen van een beginneling" – 4 jaren, 2 maanden geleden
Als dit de eerste keer was dat de t500 kolom werd gebruikt, dan zou ik die alcohol niet drinken! In dat geval heb je de kolom schoongemaakt van olie en flux die tijdens de fabricage is gebruikt.
-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Zelf (tarwe)mouten" – 4 jaren, 2 maanden geleden
Het zelf mouten van gerst en de verschillende moutsoorten wordt door ‘bearded & bored’ perfect uitgelegd in deze youtube video. Als engels geen probleem is. Zoek in youtube op: How to Malt Barley and Toast Specialty Grains for Brewing! Crystal… Read more»
-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Vergistingemmer" – 4 jaren, 2 maanden geleden
Eerste stook azijn. De tweede stook een sugar wash. Deze alcohol niet drinken!!!! Alcohol is een geweldig goedje als oplosmiddel. Maakt de ketel en kolom goed schoon van eventueel gebruikte flux. Pas hierna alcohol stoken voor consumptie. En de turbogist… Read more»
-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Sugarwash" – 4 jaren, 2 maanden geleden
Supergemakkelijke gistvoeding is zo’n klein blikje tomatenpuree. Even de bodem eraf met een blikopener en daarna boven de wash het deksel eraf door aan het lipje te trekken. Dan glijdt de hele inhoud van het blikje zo in de wash.
-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Goed adresje voor ingrediënten ." – 4 jaren, 2 maanden geleden
Ik dacht een goed adresje te hebben, blijkt dat ik het dubbele betaal voor 1kg jeneverbessen. Daarom hartelijk dank voor deze informatie.
-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Sugarwash" – 4 jaren, 2 maanden geleden
Ik zou naast het zuren van de wash en gistvoeding toevoegen ook de wash verdunnen. 8kg in 20 liter gaat met broodgist nooit helemaal vergisten. Gaat schuimen in de ketel. Een goede indicatie is 200gr suiker per 1 liter water…. Read more»
-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Turbo bakkersgist voor een graan/suiker vergisting. Stoken binnen 7 dagen" – 4 jaren, 3 maanden geleden
Volgens mij doen Epsom zout en citroenzuur hetzelfde als de oesterschelpen. Waterverharder en verlagen van de ph waarde. Is dus dubbelop. Voor het ontwikkelen van de gistkolonie in de wash is zuurstof belangrijk. Zuurstof en de gistvoeding (DAP, dode gist… Read more»