Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Janne

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Janne

@janne

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 4 weken geleden

    @janne heb je  naast de t500 niet een gewone alembiek of dergelijke ketel ?  De T500 is een leuke hobby ketel voor hoog alcohol te stoken , de alembiek ( helm ) is een beetje een concessie in iets flexibeler…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 4 weken geleden

    @janne de brug is de overgang van ketel naar koeler  . Ik vermoed dat bij jou ketel de thermo dan halverwege de hals zit . Daar zal de temperatuur inderdaad hoger liggen . Als de ketel optimaal werkt zou daar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 4 weken geleden

    @janne als al gist kun je het ook gewoon laten gaan  , als je nu inkookt moet je opnieuw gist toevoegen. 
    Je hebt alleen wat meer volume nu  . 
    Destilleren tussen 81 en 88 graden brug temperatuur 

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 4 weken geleden

    @janne geen man overboord als je gist verhit voor inkoken, alleen is je gist dan wel dood en moet je na het afkoelen nieuwe gist toevoegen. Maar die dode gist kan dan weer wel als gistvoeding dienen, wat heb je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 4 weken geleden

    @janne  met 3 gram per keer omhoog brengen en elke keer na 10 min even controleren wat het ph dan is. Ik zou bin bessen nooit extra suiker vergisten. Bessen hebben al een fragiele smaak.  Wil je hoger sg kun…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 4 weken geleden

    @janne natrium bicarbonaat zou tijdens stoken niet overkomen tenzij je te hoge temperatuur gebruikt  .  Ph van 2 is inderdaad te laag voor fruit is 3,4 – 4,2 prima. Je had dus iets minder natrium bicarbonaat kunnen gebruiken.   Eventueel wat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van rummy dummy

    rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Janne" – 3 maanden geleden

    @janne ik zie dat je al uitleg hebt gehad, het filmpje staat inderdaad op de startpagina onder “Robberts tiny projects” e m’n dan onder filmpje 20 thijm likeur…
    S6 oftewel succes! 😉 

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Janne" – 3 maanden geleden

    @janne, De 1ste keer ook 91.5% suiker wash,  maar ik had ergens gelezen op het forum om glycerine toe te voegen om een hogere percentage te krijgen. nog niet uitgeprobeerd. Tot nu toe is het hoogste percentage wat ik uit…   Meer lezen»

  • Profielfoto van rummy dummy

    rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Janne" – 3 maanden geleden

    @janne hé, een schrootwals gebruik je om granen te pletten, kijk anders eens op dit forum bij het tiny filmpje door de 90% waarschijnlijk zegt je het dan wat meer. S6

Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • Murmillo rinus55

Nieuwste topics

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 2 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 5 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 7 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 1 week geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens