Forum antwoorden aangemaakt
RE: Ik heb een vraag over het water hoe en wat ph in het water en hoe kan ik dat meten Voor het stoken maakt de pH niet uit, voor de vergisting wel. Je kan bij de drogist pH teststrips kopen. De pH kan je verlagen door het toevoegen van citroenzuur. |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: Lageren op vat of chips toevoegen?? Heb je ook geprobeerd de chips variant kunstmatig te verouderen? Ben wel benieuwd hoe dat zich verhoudt t.o.v. de calvados uit het vat. |
In forum Het Café (praathuis) |
7 jaar geleden |
Afzender Stookwinkel op pakketjes Vandaag voor het eerst een pakketje ontvangen van de Stookwinkel. Ik ben er alleen niet zo blij mee dat 'Stookwinkel' als afzender staat vermeld en niet 'Wemax Trading'. Toevallig was ik thuis zodat h... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy In het roggebrood zitten zo veel voedingsstoffen dat je geen gistvoeding hoeft toe te voegen. |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: Vraagje over suiker vergisting Dat gist per definitie dood gaat als je zout toevoegt is iets te kort door de bocht. Het hangt natuurlijk af van de hoeveelheid. Wij gaan dood door te veel, maar ook door te weinig zout. Of het zinvol... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Flessen & Labels Leuk gedaan! Alleen doet het opschrift 'proudly illegal distilled' me een beetje denken aan 'all your base are belong to us' 😉 Illegally distilled with pride bekt beter. |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Wietolie, een gift van de goden! Natuurlijk is THC verboden. Stel je voor dat de farmaceutische industrie omzet zou mislopen. De gruwel! Gisteren onze hond een druppeltje wietolie gegeven en hij is nog nooit zo relaxed geweest tijden... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: 5 granenmix paardenvoer episode 2 Goed bezig! Leuk dat je zo'n uitgebreid verslag maakt. Als je die typische turfrooksmaak zoekt, dan heeft stookwinkel die: En heb je Odin's whisky al eens gemaakt? |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: Hulp met eerste wash/stook Waarschijnlijk is de combinatie 8 kg suiker met een te hoge pH de oorzaak. Als je start met 4 kg suiker op 20 liter en 1 gram citroenzuur per kg toevoegt zal je zien dat het binnen een uur staat te pr... |
In forum Het Café (praathuis) |
7 jaar geleden |
RE: HEIKO Alcoholdampen in de buurt van open vuur moet je inderdaad mee oppassen. Daarom moet je de alcohol eerst verdampen met een aquariumpompje en als er alleen nog maar water inzit pas indampen. Als je mete... |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: Barrel 674 ervaringen? Ik heb m'n verouderde Odin's whisky aan een kenner laten proeven en die kon niet geloven dat die pas een paar weken oud was. Net als bij de Barrel 674 blijft de kleur wel een minpuntje. Als je zo veel... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: HEIKO Waarschijnlijk stook je te snel waardoor de temperatuur in de pan snel richting de 100 graden gaat en er veel water meeverdampt. De hoogste opbrengst haal je als je het op zo'n 80 graden weet te houde... |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: Methyl alcohol test Inderdaad simpel zat. Wie heeft er nou geen kalium-permagenaat, fosforzuur, oxaalzuur, zwavelzuur en fuchsine in z'n keukenkastje staan? Volgens mij heb je zo de AIVD op de stoep staan als je dit via ... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy Door alle positieve verhalen hierboven ben ik ook maar eens Odin's whisky gaan maken. Met wat minder roggebrood (1,25 kg ipv 1,5) omdat mijn vrouw daar al aan was begonnen... Omdat ik wel hou van een... |
In forum Spirits |
8 jaar geleden |
RE: Barrel 674 ervaringen? Of er veel alcohol verdampt hangt af van de grootte van de opening en het volume van de drank. Gisteren 200 ml voorloop 60% in een augurkenpot 4,5 uur op 50 graden gehouden in de oven en daar bleef 85... |
In forum Stookforum |
8 jaar geleden |