Forum antwoorden aangemaakt
RE: Barrel 674 ervaringen? Als je het in de oven zet op 50 graden kan er niks gebeuren. Ik laat de fles open zodat vluchtige bestanddelen die vieze smaakjes geven kunnen verdampen en de drank kan oxideren. Eigenlijk hetzelfde p... |
In forum Stookforum |
8 jaar geleden |
RE: Smaak van een neutraal gemaakt van suiker,water en gist De makkelijkste manier om vieze smaakjes kwijt te raken is kunstmatig verouderen. Een paar uur zonder deksel/dop in de oven op 50 graden en het smaakt al een stuk beter. |
In forum Stookforum |
8 jaar geleden |
RE: Tweede stook aanlengen? Het is natuurlijk veel praktischer om een aantal keer een eerste stook (striprun) te doen, dat te verzamelen en dan voor de tweede keer stoken. Anders zit je inderdaad met veel te kleine hoeveelheden.... |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Still spirits Whisky profile kit Bij de concurrent hebben ze chocolade- en pepermuntessence. |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy Als je al snippers hebt kan je het net zo goed zelf maken. Ik doe zo'n 30 gram snippers in 200 ml alcohol 85% en laat dat een paar weken trekken. Da's meer dan genoeg voor een liter of 10. Jouw stooks... |
In forum Spirits |
8 jaar geleden |
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy Mijn ervaring is dat de eikensmaak al heel snel gaat overheersen, dus pas op. Het is veiliger de eikensnippers apart te macereren en dit eikenextract later naar smaak aan je stooksel toe te voegen. Al... |
In forum Spirits |
8 jaar geleden |
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy Om een mooie whisky kleur te krijgen kan je een theelepeltje donkere basterdsuiker toevoegen. |
In forum Spirits |
8 jaar geleden |
RE: Heldere likeur ? Filteren heb ik geprobeerd, dat heeft geen enkele zin. Als je sinaasappel- of citroensmaak wil zonder blindslaan moet je essence of gefilterd sap gebruiken, geen schillen. |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: "Dansende" ketel top Je kan dit voorkomen door de ventilatorkop met een paar plakbandjes aan de ketel vast te plakken. |
In forum Mijn installatie |
8 jaar geleden |
RE: Installatie begint te schudden. Zou het toevoegen van een beetje zout aan de vloeistof misschien helpen? |
In forum Stookforum |
8 jaar geleden |
RE: Calvados van appels uit de Betuwe € 0,35 per kg Diksap is niks anders dan geconcentreerd appelsap zonder toevoegingen. Niet iedereen heeft de luxe en tijd om honderden kilo's fruit te verwerken. Je zegt dat je niets stookt wat uit de winkel komt, m... |
In forum Spirits |
8 jaar geleden |
RE: koolstoffilter drinkt alcohol Kijk, daar hebben we wat aan! Mooi document. Een paar quotes: Does all home-distilled pure alcohol require purification with activated carbon? Yes. Even if one makes equilibrated distillation, colle... |
In forum Stookforum |
8 jaar geleden |
RE: Calvados van appels uit de Betuwe € 0,35 per kg Je zou ook aan diksap kunnen denken. Dit kost zo'n 4 euro per liter bij de Aldi of Lidl en is ongeveer 7 keer geconcentreerd. Omgerekend is dit ruim 60% goedkoper dan 10 liter geperst sap voor 15 eur... |
In forum Spirits |
8 jaar geleden |
RE: koolstoffilter drinkt alcohol De meningen over het hergebruik van kool zullen wel verdeeld blijven. Maar zolang ik in de praktijk merk dat het na opwaarderen in de oven weer net zo goed z'n werk doet als toen het vers uit de zak k... |
In forum Stookforum |
8 jaar geleden |
RE: koolstoffilter drinkt alcohol Het duurt inderdaad wel eventjes voordat die 800 ml die je kwijt denkt te zijn er weer uit is gelekt en er zal altijd wel wat achterblijven. Als je er na een paar uur uitlekken een liter water doorhee... |
In forum Stookforum |
8 jaar geleden |