-
Jerry-can liked forum post "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 3 maanden geleden
-
Jerry-can antwoordde op het onderwerp "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert dank je. Je schrijft dat de moet resten op de zeef nagespoeld moet worden met water van 80 graden. Bij bier brouwen, wordt er nagespoeld met flinke volumes water (rond de 15-ltr) en dat nog boven op de eerste 15… Read more»
-
Jerry-can antwoordde op het onderwerp "tot welk percentage doorstoken?" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@harryd1969 het is me nog niet helemaal duidelijk. Ik heb mn t500 nog niet gebruikt, maar lees hoer op het forum dat je voor het afstoken (lees spirit run en botanical run) het best een potstill kan gebruiken voor meer… Read more»
-
Jerry-can antwoordde op het onderwerp "tot welk percentage doorstoken?" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@harryd1969 eerste keer gedaan met een suikerwash (artisanal gin pakket) en nu wil graag met een graan mash aan de slag (heb het idee dat dit authentieker is). Ik merkte echter dat bij mijn eerste stoken met de suikerwash, met… Read more»
-
Jerry-can antwoordde op het onderwerp "tot welk percentage doorstoken?" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@harryd1969 ik vind alles leuk en lekker😁; maar vooral Gin en Whiskey.
-
Jerry-can antwoordde op het onderwerp "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert in het aangegeven recept van stookwijn uit mout, hoeveel kg mout en hoeveel ltr spoelwater gebruik je?
mvg
Jerrycan -
Jerry-can posted a new topic "tot welk percentage doorstoken?" – 3 jaren, 3 maanden geleden
Beste Allemaal, Heb nu een paar stookruns gedaan en begin te leren. dat er idd veel smaak verschil zit in de verschillende delen van een stookrun. Nu had ik gelezen dat er doorgestookt kan / dient te worden tot… Read more»
-
Jerry-can liked forum post "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
-
Jerry-can antwoordde op het onderwerp "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@theresa, als ik een Ardbeg zou kunnen benaderen op termijn zou ik al een gelukkig man zijn. Lijkt me erg leuk om eens ergens te mogen kijken / luisteren naar meer ervaren stokers. Woon zelf net over de grens onder… Read more»
-
Jerry-can posted a new topic "kan de counterflow chiller worden aangesloten op de glycol koeler" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Beste Allemaal, Ik heb zojuist een grainfather g30 en ook glycol cooler gekocht. Nu lees ik dat de counterflow chiller aangesloten wordt op een kraan of op een badje met pompje om de wort te koelen na het koken, maar… Read more»
-
Jerry-can liked forum post "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 5 maanden geleden
-
Jerry-can antwoordde op het onderwerp "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@bazz en Rumo, Dank voor jullie bemoedigende adviezen. Ik ga morgen voor het werst aan de slag. Ik heb idd een aantal kant en klaar pakketten gekocht en ga beginnen met bier brouwen om eens te leren hoe een maisch… Read more»
-
Jerry-can liked forum post "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 5 maanden geleden
-
Jerry-can antwoordde op het onderwerp "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@alchemist dank voor de links en de verduidelijking. Heb nog veel te leren, maar ik merk dat ik op het juiste forum zit 👍🏻
-
Jerry-can liked forum post "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 5 maanden geleden
-
Jerry-can liked forum post "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 5 maanden geleden
-
Jerry-can antwoordde op het onderwerp "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert dankje Robbert!
Gebruik je nog een speciale gerst / mout?
Ik hou zelf erg van whiskey met een hoog turfgehalte. Heb je aanraders welke mout te gebruiken en waar deze eventueel te krijgen is? -
Jerry-can liked forum post "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 5 maanden geleden
-
Jerry-can posted a new topic "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Hallo allemaal, ik ben compleet nieuw in de wereld van het stoken maar wel een whiskey en gin liefhebber. Deze kerst lag er een GrainFather met koperen dome / condensator en een t500 reflux kolom onder de kerstboom. ik kan… Read more»