Forum antwoorden aangemaakt
RE: Mashketel zelfgemaakt Werkend en goed bevonden 20210603_202538_copy_606x1247.jpg |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
Mashketel zelfgemaakt Hier een beginnende stoker / knutselaar. Het roeren en op temperatuur houden van mijn mashketel was best lastig. Nu heb ik hem wat aangepast. Ingrediënten: Ruitenwissermotor, lager rol van lope... |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: Basis Alcohol van graan Mijn probleem is alleen dat ik de worteltjes en kiempjes er niet af krijg... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Basis Alcohol van graan Ik heb dit probleem ook. Ik heb nu veschillende keren tarwe laten kiemen en gedroogd (geeest) op de verwarming. Nu dat met dit mooie weer niet meer gaat zet ik mijn ventilator in de zon met een bak ... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Goed adresje voor ingrediënten . Net optijd. Jeneverbes en overige kruiden voor jenever stonden al op het boodschappen lijstje 👍 👍 |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |
RE: Zelf (tarwe)mouten Geplaatst door: @robbert Het bladkiem moet lijken op kromme sabel van een huzaar . Daarom noemen ze het ook een huzaar . Dan is het moment om te eesten Oh. Ik dacht dat het om de wortel ging en dat ... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Zelf (tarwe)mouten @stefanjo ja dat is gewoon mijn stookketel. Andere helft van de boiler met een kleine hoedje er op zetten en stoken maar. Deze is 20 liter, de andere ongeveer 12. Ik wil er nog één maken van 3 liter... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Zelf (tarwe)mouten @sjonnie al doende leert men. Al is het nu niet persé de bedoeling om smaak mee te geven. Het wordt jenever dus eerst een zo neutraal mogelijke alcohol maken. |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Zelf (tarwe)mouten @robbert jep ik denk ook dat hij in ieder geval te lang gekiemd heeft. Het eesten moet eigenlijk een stuk professioneler.. maar als het zo gaat is het een leuk begin. Met smaak spelen is de volgend... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Zelf (tarwe)mouten @alchemist oke.. tja ik kom ze er wel af wrijven in mijn hand. Maar als je 2 kg heb... En ik dacht, als ik nu goed schud en roer breken de kiemen wel af. (Was ook wel een goot deel) en als ik dan de ... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Zelf (tarwe)mouten Alles zo grof mogelijk gemalen in de blender. (Schrootmolen is besteld) Gemaischt met 4.5kg ongemouten tarwe. 1 uur op 55 graden Ph gecorrigeerd 6.4 naar 5.5 1 uur 65 graden Ph gecontroleerd 1,5 uur... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Zelf (tarwe)mouten Na 2 dagen op de verwarming waren ze hor droog. Ik heb geprobeerd de kiemen eraf te halen door in een bak met deksel alles te schudden en er doorheen te roeren, maar dat ging niet super. En het scheid... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Zelf (tarwe)mouten Nu te drogen gelegd.. dat was even een puntje. Eerst op een droge jute zak voor een hete lucht kachel. Toen het ergste vocht eruit was heb ik alles bij de verwarming gezet met een kartonnen doos. ... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Zelf (tarwe)mouten Dit alles nog 2 dagem herhaald tot de kiemen 1.5 keer zo lang waren als de korrel. 20210403_102207_copy_1277x1704.jpg |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Zelf (tarwe)mouten Kleine kiemen 20210401_084909_copy_1277x1704.jpg |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |