Forum antwoorden aangemaakt

RE: Wilde vergisting op graan…?

@alchemist Ja als ik achteraf bekijk is dat het geval geweesT. Ik had mijn eige mout geschroot maar door omstandigheden pas na 3 weken gemaischt. Daardoor was een deel van mout vochtig geworden en zel...

In forum Gist vragen

8 maanden geleden
RE: Wilde vergisting op graan…?

Oké dank allen. Erg jammer maar dan gaat het het riool in. Volgende keer weer beter. 😔

In forum Gist vragen

8 maanden geleden
RE: Wilde vergisting op graan…?

@robbert 🥺. Wat dan te doen?

In forum Gist vragen

8 maanden geleden
RE: Wilde vergisting op graan…?

@kevin eierschalen schijnen op te lossen en dus te gaan werken als de ph-waarde zakt (dus zuurder wordt) de zuurgraad was nu 5,6 dus opzich prima. Maar ik heb al een aantal keer gehad dat de vergist...

In forum Gist vragen

8 maanden geleden
RE: Wilde vergisting op graan…?

@alchemist 2,5kg gerstemout 3kg tarwe 2kg rogge 1,5kg gerst 28L water Gemaischt door de granen te koken. Dan koelen en water toevoegen tot +- 60 graden dan de mout erbij. Rustig warm gestookt tot 65 ...

In forum Gist vragen

8 maanden geleden
Wilde vergisting op graan…?

Hallo, Ik ben bezig met een poging tot een graan jenever en heb gisteren verschillende granen met gerstemout gemaischt. Toen ik vandaag (Mash laten afkoelen) eierschalen en gist wilde toevoegen stond ...

In forum Gist vragen

8 maanden geleden
RE: Ongemout graan

Is dit met meel een ander geval? Ik lees in het topic over graanjenever ( wat ik zeer waardeer, de jenever en het topic) dat je het meel wel doet koken. Jenever is heel simpel te makenHier standaard ...

In forum Stooktips

9 maanden geleden
RE: Vermogen van brander

hoi allen, even dit oude topic ophalen. Ik weet niet hoeveel kw mijn brander is. Maar ik heb naar mijn gevoel net te weinig power om de laatste 5 graden op te stoken met mijn 30l boilertje. er zit e...

In forum Mijn installatie

9 maanden geleden
RE: Ongemout graan

@robbert, ja dat vroeg ik me ook nog af. Zou het niet beter zijn om langere stappen te maken zoals 1h 55C 1,5h 63C en 0,5h 72C. Of eventueel nog langer…? Als het zetmeel omgezet is is het goed natuu...

In forum Stooktips

9 maanden geleden
RE: Ongemout graan

@robbert ah dankjewel daar ben ik blij mee. Dan ga ik de volgende keer proberen zonder te koken.

In forum Stooktips

9 maanden geleden
Ongemout graan

Hallo, Ik gebruik regelmatig ongemout graan (tarwe en gerst) voor whisky en jenever. Ik kook het eerst voor ik het maisch, maar is dit altijd nodig? 1 of 2 kilo is nog wel te doen maar als je 6k...

In forum Stooktips

9 maanden geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

@alchemist Hoi Alchemist, Welk turf gebruik je hiervoor?

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Gerst gist?

Geplaatst door: @robbert Beetje smaak en Praktijk ervaring is handig. ( Dit neemt paar jaren Hartelijk dank Robbert. Ik ga ermee aan de slag. Ik ga een deel gebruiken voor gist. En de rest laat ...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Gerst gist?

Geplaatst door: @robbert klopt dat de mout nu zuur zal zijn . Je kunt het nu eesten Oke dan heb ik 4kg zuurmout straks... 🙄 Ik heb ooit wel wat zuurmout gebruikt, maar heb te weinig ervaring...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
Gerst gist?

Beste stokers, Ik mout zelf mijn gerst, maar nu was ik enkele dagen geleden mijn emmer gerst vergeten leeg te gooien. Ik had 4 kg gerst onder water staan in een emmer om te weken. Nu zag ik hem vand...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
Pagina 1 / 13