Forum antwoorden aangemaakt
RE: Zelf (tarwe)mouten Daarna het water afgelaten en alles gespoeld. De tarwe tussen 2 vochtige jutezakken gelegd. Na een dag weer gespoeld en weer tussen 2 jutezakken gelegd. Kleine kiemen zichtbaar 20210331_152941_... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
Zelf (tarwe)mouten Hoi allemaal. Ik wil graanjenever maken en het liefst zoveel mogelijk zelf doen en het zo goedkoop mogelijk houden. Tarwe heb ik in overvloed dus wilde ik zelf gaan mouten. Hier en op het web wat in... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Bio brouwmaat gestopt? Dit is nu. 2 dagen op de verwarming in de zon. Best erg verkleurd al. Ik denk dat ik hem straks al filter en op drink sterkte breng. 20210408_123944.jpg |
In forum Het Café (praathuis) |
4 jaar geleden |
RE: Bio brouwmaat gestopt? Foto Screenshot_20210406-102842_WhatsApp.jpg |
In forum Het Café (praathuis) |
4 jaar geleden |
RE: Bio brouwmaat gestopt? @alchemist Ik zal het eens proberen. Links is eigen eiken zelf geblakerd en rechts eikenchips amerikaans heavy van unibrew Dit ligt op whisky van chateau whiskymout heavy 35ppm |
In forum Het Café (praathuis) |
4 jaar geleden |
RE: Bio brouwmaat gestopt? Wat je ook kunt overwegen is om het hout wat je gaat gebruiken te blakeren Gewoon in de kachel leggen enkele minuten en dan doven? |
In forum Het Café (praathuis) |
4 jaar geleden |
RE: Bio brouwmaat gestopt? Oke duidelijk hartelijk bedankt. Ik heb 6 kg nodig (voor 20L stookwijn) Dus misschien 5kg heavy peated en 1kg rookmout. Het is toch blijven proberen tot je je favoriete smaak hebt waarschijnlijk. |
In forum Het Café (praathuis) |
4 jaar geleden |
RE: Bio brouwmaat gestopt? Ooh. Ik zat al te zoeken hier op het forum maar ik kon het zo snel niet vinden. Ja die site zit ik nu ook te bekijken. Hartelijk dank daarvoor. PS. Nu ik het toch erover heb. Ik houd van islay whisk... |
In forum Het Café (praathuis) |
4 jaar geleden |
Bio brouwmaat gestopt? Klopt het dat bio-brouwmaat is gestopt? Dat staat op de site. Is dat voor goed? Waar kun je nog meer mout kopen wat al geschroot is? |
In forum Het Café (praathuis) |
4 jaar geleden |
RE: Diastatische mout maken Haha nou @robbert. Aan de aanmoediging zal het niet liggen. Oke op een rooster kan ook. Alles valt te maken, maar je zegt dat ik niet naar tijd moet kijken. Dat klopt wel, maar volgens wat docume... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Diastatische mout maken Posted by: @robbert Let trouwens wel op met eesten dat de manier van drogen / warmte toevoer invloed heeft op smaak . Voor moutsmaak zonder vervelende bijsmaakjes dus ook oppassen dat je niet boven ... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Diastatische mout maken Posted by: @robbert Door op tijd te stoppen krijg je een goede verhouding enzym en zetmeel . Daarna moet je het eesten . Drogen maar zo dat je de enzymen niet stuk maar . Oke ga ik mij verdiepen in ... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
Diastatische mout maken Hallo. Ik vroeg me af of je van tarwe (wat naar wat ik gelezen heb ook de nodige enzymen draagt) mout kan maken wat diastatisch genoeg is om paardenvoer of broodmix te maischen. Zetmelen om te zett... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Muesli ''Whisky" Ik heb het ook al gevraagd in de meergranenborrel topic, maar dit recept komt ongeveer op het zelfde neer. Als ik dit wil maken zonder amylase. Welke mout moet ik dan gebruiken en hoeveel? Of kan g... |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |
RE: Recept bakkersgist @robbert oke dan kan ik dat toch volgens doen. Goed schoonmaken en mijn 2e suikerwash stoken. Dan de 2 ruwstoken samen voegen en rustig aan fijn-stoken. Ps: Ik heb net nog even geprobeert een foto ... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |