Forum antwoorden aangemaakt

2 ketels aan elkaar koppelen.

Hallo stokers, Ik ben bezig om een (voor mij reusachtige) 60 L ketel te maken. Nu heb ik ook een 20-25L ketel staan. Zou ik die aan elkaar kunnen koppelen als een soor thumper of secondair vat? En...

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje

@robbert ah. Natuurlijk. Niet zo slim van me. Het klopt dat het vrij vochtig bleef in de bbq... Beter het deksel open houden dan. Ik denk wel dat het dan moeilijker is om de temperatuur laag te ho...

In forum Spirits

4 jaar geleden
RE: Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje

@robbert de temperatuur heb ik zo laag mogelijk gehouden. Het liep op gedurende de 4 uur van 30 tot 40 graden. Bij de groenmout was de mout niet eens droog na het roken en heb ik op een ventilator all...

In forum Spirits

4 jaar geleden
RE: Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje

@robbert ah oke. Dan ga ik daarmee oefenen. Ik heb nu 2 keer 20L gemaisht staan met gert wat ik op de bbq gerookt heb. Ik had rookturf gekocht. Dat laten smeulen en ongeveer 2kg gerste mout op het ro...

In forum Spirits

4 jaar geleden
RE: Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje

Hoi robert. Al heb je vaak zat whisky gemaisht, als jij het weer uitlegd is het altijd leerzaam. Vraagje: zuurmout zelf maken. Is dat een kwestie van warm en nat wegleggen zodat het iets gaat ferme...

In forum Spirits

4 jaar geleden
RE: Hoe maak je "droge" gin

Oke dus door het macereren is hij eigenlijk te zoet geworden... Ga ik het nog eens proberen. Maar voor jonge jenever worden ook veel van deze kruiden gebruikt. Doe je er dan mindere hoeveelheid krui...

In forum Stooktips

4 jaar geleden
Hoe maak je "droge" gin

Hoi allen. Op weg om een jonge jenever na te maken heb ik een gin gemaakt, ongeveer zoals Odin's easy gin. Graan alcohol 2 keer gestookt. Daarin wat jeneverbes, coriander, steranijs en manderijnen sc...

In forum Stooktips

4 jaar geleden
RE: (Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?

#robbert: Op de oudere wijnen staat meestal de zin mis en bouteille in deze zin staat dan plaats streek of chateau . Ja dit staat overal op en dan staat overal chateau of een andere franse naam achter...

In forum Stooktips

4 jaar geleden
RE: (Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?

Hallo. Hier een zelfde soort vraag. Ik heb 8 flessen oude rode wijn staan. Van 1964 tot 1994. Zou ik dit nog kunnen verstoken tot brandewijn of iets dergelijks, of heb ik dan ook te maken met al di...

In forum Stooktips

4 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

Geplaatst door: @alchemist Van optie 3 ben ik eigenlijk geen voorstander omdat het een kans geeft dat je dode gist mee gaat destilleren En optie 2? Dan hoef je dus niet te spoelen. Zitten hier nade...

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: De Limonchallenge

Gefeliciteerd @harry1969 Ja dat recept zijn we allen wel nieuwsgierig naar natuurlijk. Of ga je dat druïde op druïde doorgeven😛

In forum Het Café (praathuis)

4 jaar geleden
RE: Eerste keer een soort van Whisky

Een idee om te zeven misschien. Ik heb een hoge emmer met allemaal gaatjes van 6-8mm (weet ik niet percies meer). Daar 'zeef' ik het in door hem op een andere emmer te zetten, er de borstel in te sch...

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Maischen

@robbert En als je zoals ik een deel ongemout gebruikt, wordt de maisch tijd dan langer? Ik gebruik 4 kg gerst gemout en 2-3 kg ongemoute tarwe of gerst op 25L

In forum Stooktips

4 jaar geleden
RE: Mashketel zelfgemaakt

Hierbij het filmpje van de werking  20210603_190743.mp4

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Mashketel zelfgemaakt

@nafets de laatste foto is met mash. Dit was ook de eerste keer (van de 5 mash rondes) dat ik de jodium test goed had. 1 uur 55°C half uur 63°C ( toen jodium test goed) daarna 15-20min 72°C Het ci...

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
Pagina 6 / 13