Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

keesmink

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van keesmink

@keesmink

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke druivensoort" – 11 maanden, 1 week geleden

    @keesmink reberger is een prima wijndruif maar moet je wel om denken in rijping op hout. Is zelf vrij zwaar in  tannine .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke druivensoort" – 11 maanden, 1 week geleden

    @keesmink Misschien is dan de beste keus een pinot noir of een souvignon druif aan te planten bij jou . Wel te voren de grond kalken en dit ook bij houden  . En zet de druivenstokken zo neer dat ze…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke druivensoort" – 11 maanden, 1 week geleden

    @keesmink meest geschikte zijn o.a. : colombard, juracon,ugni blanc, folle balance,montils , semillon ,folignon , muskaat ,pinot noir , granache ,merlot ,malbec ,nebbiolio ,verdeja en souvignon blanc. ( Ik hoop dat ik de soort namen goed heb geschreven zo uit…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Perenpulp wilt niet gisten" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @keesmink een zurige lucht is normaal ( zolang het geeen azijn lucht is ) prima zo te lezen is er nog gisting . Even inderdaard met dag op 7 weer checken .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Perenpulp wilt niet gisten" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @keesmink controleer eerst of gisting echt helemaal voorbij is . Je kunt niet uitgaan van het geborrel is de zwanen halsjes. Dat zijn alleen stankafsluitertjes en geen indicatoren.   Dat geborrel is bijkomstigheid . Controleer door even te ruiken of de…   Read more»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Perenpulp wilt niet gisten" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @keesmink hoe heb je de alcohol gemeten? Een alcohol dobber gaat niet werken in je stookwijn. SG meten in pulp is meestal ook niet makkelijk. Bij een SG van 1035 moet je wel 4.5% alcohol halen als je alles rustig…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Perenpulp wilt niet gisten" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @keesmink waarom na een week nog eens doorroeren ?  Daarmee breng je opnieuw zuurstof in een inmiddels anaerobe gistsituatie . Dus kan op gist stress , infectie ,  gist zal dan ook gaan knop vormen en vraagt meer voeding wat…   Read more»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Hallo, ik ben Kees en stel me even voor" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @keesmink, welkom. Je neem wel overal de tijd voor, eerst 20 nadenken en ook nog 10 jaar naar al dat fruit kijken. Dat is een goede eigenschap bij het stoken velen willen vlug en veel. Maar als je er de…   Read more»

  • Profielfoto van @ndré

    @ndré antwoordde op het onderwerp "Hallo, ik ben Kees en stel me even voor" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @keesmink
    Welkom, en wat gaaf dat je in de Betuwe woont met zoveel fruit.
    Ik zou bijna jaloers worden.
    Cheers, @ndré

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Suikerwash al drie weken aan het gisten" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @keesmink, de turbo gist is zeker simpel het begint altijd wel te borrelen. Maar je hoor ook wel dat er een luchtje of smaakje aan zit, de één vindt dit vervelend de ander merkt het niet eens op. Als je…   Read more»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Suikerwash al drie weken aan het gisten" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @keesmink welkom, die rare luchtjes hoor je wel vaker bij een turbo gist, je zou eens kunnen proberen om in plaats van 8kg 6kg suiker te gebruiken voor een stookwijn van 25liter. Of gebruik eens een gewone gist, maar die…   Read more»

Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz

Nieuwste topics

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 8 uur geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 3 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 5 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens