-
kena1979 antwoordde op het onderwerp "Maltase (transglucosidase) in biet melasse fermentatie" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@robbert ik gebruik Distillamax RM, pitch is volgens voorschriften. Zou je hier mout mee combineren en wat zou je voorstellen qua pitching voor 25l wash (gist en eventueel mout in gram)? Alvast dank.
-
kena1979 antwoordde op het onderwerp "Maltase (transglucosidase) in biet melasse fermentatie" – 2 jaren, 6 maanden geleden
Also zou je eerst naar PH 3.5 tot 4 moet gaan om de geosimine af te breken. Daarna moet je terug naar PH 5 à 5.5 ; hoe verhoog je? Met soda? Of wat is best binnen een molasses wash?… Meer lezen»
-
kena1979 antwoordde op het onderwerp "Maltase (transglucosidase) in biet melasse fermentatie" – 2 jaren, 6 maanden geleden
Ik zit op 1.095 wash en fermenteer met gist 25gr (PH 3.3-5.3) op 25 liter (met DAP en andere gistvoeding, zoals diverse vitamine B); de opbrengst is meestal ok tot final gravity 1.045; volgens bronnen is dat perfect voor wat… Meer lezen»
-
kena1979 antwoordde op het onderwerp "Maltase (transglucosidase) in biet melasse fermentatie" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@robbert in welke verhouding zou ik mout toevoegen bij de melasse wash van 25l (20l water + 5l melasse)? Hoeveel gram is nodig voor het maltase effect?
-
kena1979 posted a new topic "Maltase (transglucosidase) in biet melasse fermentatie" – 2 jaren, 6 maanden geleden
Beste, ik heb gelezen in gepatenteerde info dat suikerbietmelasse beter fermenteert door toevoeging van maltase, in combinatie met alpha amylase. Nu is mijn vraag, ik kan nergens maltase enzyme bekomen; is er een andere manier om dit in mijn molasses… Meer lezen»
-
kena1979 antwoordde op het onderwerp "Suikerbiet melasse destilleren" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@robbert Dank alweer voor uw inzichten! Over effectief invertase werd mij destijds het volgende gezegd door Brouwland: Echt enzymen heb je der niet voor nodig. Je kan het ook met een invertase doen , maar maakt het alleen maar duurder Wil je… Meer lezen»
-
kena1979 antwoordde op het onderwerp "Suikerbiet melasse destilleren" – 3 jaren, 2 maanden geleden
Robbert, dank voor uw feedback! Er werd mij ook onderstaande geadviseerd via brouwland, gebeurt de invertase hier ook mee (uiteindelijk verwarmen in zure omgeving in combinatie met water)? Verwarmen tot 63 graden en dan PH meten Evt Ph corrigeren tot 5.4… Meer lezen»
-
kena1979 antwoordde op het onderwerp "Suikerbiet melasse destilleren" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@robbert Bedankt voor je informatie! Welk enzym zou dan moeten gebruikt worden voor suikerbiet? Bij brouwland zei men mij dat alpha en beta amylase nodig was bij suikerbietfermentatie.Is het beter om een ander zuur te gebruiken; ik weet dat zwavelzuur… Meer lezen»
-
kena1979 antwoordde op het onderwerp "Suikerbiet melasse destilleren" – 3 jaren, 2 maanden geleden
Hello allen, ik ben nog wat verder met de experimenten rond het fermenteren van suikerbietmelasse. Ik gebruik daarbij Distillamax RM gist (voorverpakt en ingevroren, op kamertemperatuur laten komen voor gebruik). Ik ga op zoek naar optimale fermentatie (zou tot 1.020… Meer lezen»
-
kena1979 antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 3 jaren, 4 maanden geleden
OK, bedankt!! ; ik heb dit trachten te interpreteren binnen mijn procedure; dit ben ik van plan 14l water PH 7,63 > PH 5.1Verwarm water naar 55°C Voeg 5 l melasse toe (PH 8.4) Zou volgens mijn berekening nieuwe PH… Read more»
-
kena1979 antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Allen, even ter verduidelijking, ik heb dit product voor de eerste keer gekocht. De alpha amylase van still spirits is voldoende voor 25l wash. Hoe zit het met dit product? Hoeveel heb ik nodig voor een 25l wash en in… Read more»
-
kena1979 antwoordde op het onderwerp "Verhouding zuur – wash – suiker bij afbraak polysacchariden" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@rumo dank voor uw antwoord. Op zich zitten in de bietsuikermelasse veel meer complexe suikers dan in de rietsuikermelasse, vandaar dat ik op de melasse in zure omgeving verwarm. De fermentatie ging vlot van 1.080 naar 1.010 – dit waren… Read more»
-
kena1979 posted a new topic "Verhouding zuur – wash – suiker bij afbraak polysacchariden" – 3 jaren, 12 maanden geleden
Beste allen, ik zit wat met een upscalingsvragen inzake een wash die ik op basis van bietmelasse heb gemaakt. Waar ik bv. voor een wash van 5l de melasse ging voorbehandelen door te verwarmen tot 87°C gedurende 20 minuten met… Read more»
-
kena1979 replied to the topic "Suikerbiet melasse destilleren" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@alchemist, wanneer je spreekt over na 2 weken te verwarmen op 55°C, is dat dan het pure destillaat of het verdunde destillaat. Laat je het blank rijpen op 40% of op het originele (in mijn geval 70%)?
-
kena1979 replied to the topic "Suikerbiet melasse destilleren" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@rumo ik heb nog nooit mout gebruikt als gistvoeding; doe je deze gewoon bij de mash op dezelfde temperatuur dat je het gist toevoegt of dien je de mout vooraf te koken in water en het zo toe te voegen?… Read more»
-
kena1979 liked forum post "Suikerriet Melasse uit de Caraïben" – 4 jaren, 2 maanden geleden
-
kena1979 liked forum post "Suikerbiet melasse destilleren" – 4 jaren, 2 maanden geleden
-
kena1979 replied to the topic "Suikerbiet melasse destilleren" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@robbert ok begrepen 🙂 zie ook video uitleg hierboven rond t500 als potstill; graag uw mening.
-
kena1979 liked forum post "Suikerbiet melasse destilleren" – 4 jaren, 2 maanden geleden
-
kena1979 liked forum post "Suikerbiet melasse destilleren" – 4 jaren, 2 maanden geleden
- Meer laden